Macaroni ovenschotel

Macaroni ovenschotel

Soms houden wij van duur eten. Soms houden wij van goedkoop El cheapo! Vandaag maken we een macaroni-met-kaas-ovenschotel! “Jongens, jullie maken de laatste tijd wel veel ‘niet echt koken’-eten”. Niet alles wat we maken hoeft 15 uur te trekken, twee autoritten naar de slager of 9 pannen nodig te hebben.

Wat heb je nodig? (4 pers.)


 

  • 130 gram macaroni
  • 1 blokje cheddar
  • klein pakje huttenkäse
  • zakje 45+kaas
  • 1 ei
  • zure room
  • peterselie

Raps eerst je cheddar in middelgrote stukken. Meng daarna je huttenkäse en zure room samen met het ei in een kom.

Meng dan de helft van de cheddar en zoveel van de 45+kaas als je wil met elkaar in een kom. Snijd nu wat peterselie fijn en voeg dat door je mengsel heen. De peterselie zorgt voor een fijne lichte smaak net zoals bij onze vleeslasagne. Kook nu je macaroni in 8 minutjes beetgaar. Voeg daarna je macaroni toe tot alles netjes gemengd is.

Pak dan een ovenschaal en vet deze goed in… gesmolten kaas blijft aan alles plakken. Doe je kaas/macaronimengsel nu in de ovenschaal, strooi dan de rest van de cheddar eroverheen en zet deze in een voorverwarmde oven (180 graden) voor ongeveer 45 minuten. “Waarom zo lang?” Omdat je wil dat alles heerlijk gesmolten is en je zeker wil zijn dat je ovenschotel awesome is. Kijk dan hoe schitterend het eruit ziet na 45 minuten! Eet smakelijk!

 

Comments are closed.