Eggs benedict

Eggs benedict

Pasen! De feestdag dat Jezus doodging… naar de hemel gingzijn eerste schaamhaar kreeg… op is gestaan? En wat heeft dat vette konijn er ook alweer mee te maken?

Hoe dan ook: veel mensen zullen aankomend weekend bij familie hun gezicht volsteken met eieren en chocolade. Dat betekent dat we iets met eieren gaan maken. Omdat we al te veel recepten hebben gezien over hoe je een ei kookt, hierbij een ontbijt/brunchbroodje dat zo onwijs goed is dat je je gekookte eitje voortaan laat staan.

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • 4 verse eieren
  • 1 ongesneden brood
  • roomboter
  • beetje mayonaise
  • azijn
  • 1 pakje zalm
  • 1 pakje ham
  • bieslook
  • zout, peper, cayennepeper


“Waar haal ik ongesneden brood?”
. Gewoon bij de AH, ik vraag meestal gewoon om een ongesneden Petit Beurre (van Liefde & Passie). Zoals bij avocadotoast  gebruik ik geen boter maar een klein beetje mayonaise om de broodjes prachtig bruin te bakken. Vuur mid hoog, broodjes 3 minuten iedere kant. Beleg dan nu je broodjes met wat zalm, ham en wat bieslook.

Nu beginnen we met de gepocheerde eieren, en dat klinkt onwijs moeilijk… en dat is ook zo. Blijkbaar kan ik voor geen meter pocheren… Ik gebruikte azijn, bakjes, staafmixers, gardes, zout maar helemaal niets werkte voor mij! Tot iemand mij wees op deze video.
Wat een geweldige manier, het lukte ook gewoon in één keer! Dus leer van mijn fouten en doe het gewoon meteen op deze manier. Wij doen er naast peper en zout ook nog een snufje cayennepeper in. Kook je water en leg je zakjes er voor ongeveer 4 minuten in.

Nu daadwerkelijk het moeilijke deel: de hollandaisesaus. Makkelijk gezegd is hollandaisesaus eieren met boter. Maar samen maken ze een van de beste sauzen die je kan vinden.

GIF

Je pakt een pan, zet deze op laag vuur en smelt daarin ongeveer 1/4e pakje boter. De boter hoeft geen kleur te hebben, alleen maar gesmolten te zijn. Daarna verwarm je zachtjes in een pannetje boven kokend water (au bain marie) 2 eigelen. Giet er een scheutje (appel)azijn bij terwijl je met je garde aan de slag gaat. Na een minuut is het eigeel mooi schuimig en ga je de gesmolten boter beetje voor beetje toevoegen. Na een paar minuten heb je een geweldige saus die je snel moet serveren anders krijg je een gekookte saus en dat wil je niet. Giet je hollandaise over je broodje met topping en voila! Eet smakelijk!

GIF

Comments are closed.