Avocadotoast

Avocadotoast

“Jongens, wanneer gaan jullie eens avocadotoast maken, jullie zijn toch wel trendy?” Godzijdank zijn we niet trendy, dat zou nog eens wat worden. Heel eerlijk: deze week wisten we gewoon niet wat we moesten maken aangezien we druk bezig zijn met de voorbereidingen van Broercember (Sint, Kerst, oud & nieuw). Tot we deze vraag kregen! Nu denk je natuurlijk “Dudes, het is toast met een avocado, hoe kan dat misgaan” . Nou, zo blijkbaar.

Nu zijn er zo’n beetje 10 miljard blogs die zulke lijstjes schrijven… en daar moeten wij van huilen… heel hard. Je leert van zulke lijstjes exact niets. Hopelijk hiervan iets meer:

Wat heb je nodig? 


  • mayonaise
  • citroen
  • avocado (duh)
  • oud brood (dag of 2 oud)
  • koriander
  • lente-ui
  • zout/peper
  • chilivlokken

Je moet dit niet per se zien als hét recept voor avocadotoast, (het blijft een stukje brood met avocado waar je alles op kan flikkeren), maar meer als tips hoe je veruit een betere versie van dit broodje kan maken.

We beginnen met het brood in te smeren met een laagje mayonaise. “Gadverdamme wie doet er nou zoiets” Iemand die betere toast wil? Mayo is de manier om je brood te toasten. Door mayonaise te gebruiken zorg je naast dat je brood perfect goudbruin wordt, ook meteen voor wat smaak. De beste toast krijg je ook door een pan te gebruiken en niet een broodrooster. Zet je vuur op midlaag en gebruik geen boter of olie, je brood is al ingesmeerd met mayo/vet.

Nu je broodjes zachtjes bruin worden, kan je snel je avocado snijden (wel blijven opletten bij je brood). Om je pit uit je avocado te krijgen, zet je je mes in de pit. Geeft het mes nu een tikje naar de zijkant, en je pit is los. Druk nu voorzichtig met twee duimen aan de achterkant van de pit hem van het mes te krijgen.Dan valt hij er makkelijk af en zit er geen bloed op je avocado!

Wij doen plakjes voor de instafoto’s maar je bent helemaal vrij om te doen en te laten wat je wil.

Doe je avocado op je broodje, snijd dan je koriander en lente-ui in kleine stukjes en raps wat van je citroen om er zometeen overheen te strooien. Nog wat zout, peper, chilivlokjes (belangrijk!) en citroensap en klaar! Eet smakelijk!

 

 

 

Comments are closed.