Bubbelkaramel

Bubbelkaramel

Wij kunnen jullie niet langer beschermen, onze harten zijn gebroken…Enzo en Dee zijn uit elkaar.Geschokt zijn wij…ge-schokt.
Gelukkig hebben wij iets wat onze harten kan verwarmen, bubbelkaramel! Bubbelkaramel gaat overal bij: ijs ,koffie, thee, tranen noem maar op.  Waar je normaal je tanden op karamel kan afbreken, lijkt bubbelkaramel een beetje op bros.

Wat heb je nodig? 


  • 200 gram suiker
  • 90 gram gouden stroop (golden syrup)
  • 1,5 afgestreken eetlepel baking soda.
  • Cakevorm met bakpapier

Wij gebruiken voor de stroop een engelse soort stroop, eentje die je bijna bij iedere toko kan kopen (wij kochten hem hier ).  Het maken van dit is super makkelijk, en je krijgt ook meteen best wel veel.

Omdat dit een super snel recept is, is het slim om alles klaar te zetten, dus weeg alles af, en drapeer alvast je bakpapier over het bakblik. “Jaja dat kan later ook wel” Luister als je graag je vingerafdrukken eraf wilt branden, prima. Maar dan is het niet mijn schuld.

Doe in een grote pan de suiker en de stroop en verwarm dit op mid-hoog vuur. In het begin ziet het eruit zoals hieronder. Blijft dit heel langzaam roeren, en blijf erbij want aangebrande karamel is niet te eten.

Na een minuutje of 5 is de boel mooi goudkleurig geworden en kan je het vuur voor 20 seconde op hoog zetten. En nu komt het bijzondere deel van dit recept.Door het toevoegen van baking soda, komt er een reactie! Je karamel gaat nu zo’n 2,5 groter worden, dus daarom heb je een vrij hoge pan nodig.

Giet nu het mengsel snel in je vorm.Pas op met gieten, het mengsel is enorm warm. Zet het bakblik op een koele plek weg en dan kan je na een half uurtje afkoelen delen je bubbel karamel afbreken/snijden! Eetsmakelijk!

 

Comments are closed.