Lucy Lou Review

Lucy Lou Review

Utrecht barst van de kleine cafés en eettentjes. Zoals Rik in Rotterdam reviews doet, doe ik dat in Utrecht. Deze keer is het tijd voor taco’s bij: Lucy Lou!

Wij zijn gek op Mexicaans eten en Mexicaans eten is gek op ons. Lucy Lou is het nieuwste Mexicaanse restaurant in Utrecht en zit schuin tegenover Tivoli Vredenburg. Het is het tweede Mexicaanse restaurant dat opent in korte tijd in Utrecht. Het tijdperk van de burgerbarren lijkt langzaam ten einde gekomen, lang leve het tijdperk van de tacotent. Naast alle taco’s heeft Lucy Lou ook meer dan vijftig soorten tequila en Mescal. We komen binnen lopen en worden meteen netjes geholpen en krijgen een tafeltje.

Laten we het maar meteen zeggen: de inrichting is geweldig. We kunnen niet terugvinden wie de boel ontworpen/ingericht heeft maar het is schitterend. De hele inrichting is een orgie van neon, hout en drank. De bar is waarschijnlijk een van de mooiere barren die er in Utrecht te vinden is. Neem voor de neon ook zeker een kijkje bij de toiletten.

Lucy Lou heeft ook een neon-bak aan de muur hangen met hot sauces waarmee je je taco’s (en morgenochtend ook iets anders) in de brand kan zetten. Op de tafels zelf is er een klein bakje te vinden met bestek en vier hot sauces van Nederlandse bodem.

Maar genoeg over de inrichting, tijd voor taco’s! Er zijn ongeveer 10 soorten taco’s met daarnaast een “tijdelijke taco” van de week. Alle taco’s worden per twee uitgeserveerd en kosten gemiddeld rond de 8 euro als je geen vegetariër bent. Er is ook een optie om met twee personen een ‘tacoplatter’ van €19,50,- te nemen, waarbij je drie setjes van twee taco’s geserveerd krijgt. Wij vragen aan de serveerster of wij zelf een keuze mogen maken of dat de keuken dat doet. De keuken blijkt dat te doen, maar omdat we alle vertrouwen hebben in de koks kiezen we dit gerecht. Als bijgerecht nemen we nog frietjes van zoete aardappel met chipotle mayo en een maïskolf.

We krijgen de volgende taco’s:

  • Baja Fish Taco
  • Cauliflower Tacos
  • Al Pastor Tacos

We beginnen met de Baja Fish Taco, en er valt meteen iets op. De tortilla’s die gebruikt worden zijn bijzonder. Wij eten bijzonder veel taco’s (soft en hard) en deze zijn van een andere kwaliteit. Ze zijn heel “soepel” (?). Het is raar om het zo onder woorden te brengen, maar het zijn zeer lichte tortilla’s en ze zijn lekker. De Baja fish zelf is een stevige witvis die gefrituurd is, die samen met wat yoghurtsaus en een wat pittige salsa geserveerd wordt. Het een super fijne taco die lekker rommelig eet!

Dan de Caulifower Taco. We snappen waarom hij zo genoemd is, want van “bloemkooltaco” krijgt niemand het warm. Het is een taco met bloemkool erop en is een wat rare ervaring. Wij zijn niet super onder de indruk maar gewoon meer….méh. Waarschijnlijk ligt dit meer aan ons dan aan de taco, want wij denken beiden dat het voor de vegetariër een fijne afwisseling kan zijn van het bakje sla dat je normaal in een restaurant krijgt. De taco krijgt nog wel punten voor de saus en het gebruik van koriander.

Dan de Al Pastor Tacos. In California is het de koning onder de taco’s. De reden waarom dit de koning onder de taco’s is, is simpel: hij wordt namelijk bereid als een kebab. Dun gesneden stukken varkensschouder (boston butt of procureur) worden met verschillende kruiden laagje voor laagje aan een spit geregen en daar bovenop komt een stukje ananas. Bij Lucy Lou wordt hij  ook op de juist manier gedaan en dat is te proeven! Pittig genoeg, met enorm veel smaak en genoeg zoetigheid van de ananas. Van de drie taco’s was dit direct onze favoriet.

Daarnaast hebben we een bijgerecht van zoete-aardappelfrietjes met chipotle mayo. De frietjes zijn een erg fijne afwisseling met de friet die je normaal overal bij gemikt krijgt.

TL;DR
De burgerbar is uit, tacotentjes zijn de shit! Lucy Lou is tot in de puntjes verzorgd; vriendelijke bediening, geweldige inrichting, lekker eten. De borden/planken zijn goed opgemaakt en de taco’s smaken en vullen goed. Als je iets moet proberen is het 100% de Al Pastor Tacos. Ze staan onder het kopje ‘Taco Specials’ en dat zijn ze ook echt zeker. Helaas kun je er niet reserveren dus zal je gewoon binnen moeten wandelen. Iets dat wij zeker vaker gaan doen!

 

Comments are closed.