Sinterklaas-panna cotta

Sinterklaas-panna cotta

Juistem, voor het eerst in 1,5 jaar maken we een toetje  desert op Broervoer. “Waarom heeft het zolang geduurd?” Omdat de meeste mensen toch gewoon vla en/of ijs nemen thuis. Maar omdat het bijna sinterklaas is, leek het ons leuk om een recept online te knallen waarmee je tijdens pakjesavond een leuk desert kan neer zetten waar iedereen jaloers op is.

Wat heb je nodig? (5 personen)


  • 500 ml (slag)room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 mandarijnen/mandarijnensap
  • 2 eetlepels Triple sec.
  • 3 gelatineblaadjes

“Oeh, ik heb nog kookroom staan!” Super! Dan kan je het meteen wegflikkeren en nooit meer gebruiken. Met room wordt er altijd een product bedoeld met minimaal een vetgehalte van 30%. Kookroom schift minder snel, maar heeft ook minder vet en dat is juist wat dit zo awesome maakt. “Waar koop ik room?” In de bijna iedere supermarkt wordt room verkocht als (ongeslagen) slagroom, dus dat kun je prima gebruiken.

We beginnen met het zachtjes opwarmen van de slagroom. Zet je vuur op laag en breng je room zachtjes aan de kook. Terwijl dit zachtjes warm wordt, doe je de gelatineblaadjes in koud water.

Pers dan nu je mandarijnen uit en voeg het sap aan je room toe, samen met de (vanille)suiker. Laat dit zachtjes vijf minuutjes doorbubbelen (dus niet koken) zodat de smaak van de mandarijn goed intrekt. Doe er dan na de vijf minuten de twee eetlepels sinaasappellikeur bij .

Haal je room van het vuur en zet het even aan de zijkant. Pak nu je bak met gelatineblaadjes, knijp ze zachtjes uit en voeg ze één voor één (al roerend) door je room heen. Giet dan je room in je glaasjes, bakjes, watdanookwaarjehetinserveert.

Zet ze dan in de koelkast voor minimaal drie uur. Serveer met pepernoten (al dan niet verkruimeld) of een partje mandarijn, want het zou geen sinterklaastoetje zijn zonder pepernoten! Eet smakelijk!

 

Comments are closed.