Kreeft El Cheapo!

Kreeft El Cheapo!

Kreeft: Wie lust dat nou niet !? “Maar Fly, dit ging toch over echt eten?!” Ja hallo, soms wil je ook romantisch doen of heb je iets goed te maken (kies maar welke van de twee ik in zit). En omdat je dus soms wel een goede beurt wil maken, en niet een zak met geld hebt, review/maak ik Kreeft El Cheapo!

Voor Kreeft El Cheapo gaan we naar het vriesvak van de Laidel (Lidl voor de cultuurzwijntjes onder ons). De kreeften zijn gekookt en ingevroren. Ik haal er twee voor €16,-. Daarnaast koop ik mais, citroenen, een groot brood en aioli om de boel wat aan te kleden.

Als je de kreeft meteen wil bereiden, kun je óf acht uur wachten, óf ze in de verpakking in een warm bad doen. Ik leg ze in een warm bad en als ik een uurtje later terugkom zijn ze ontdooid. Het is belangrijk dat je het ingevroren water weggiet: ondanks dat het wat smaak kan opleveren neem ik het risico niet.

 

Zet dan ‘s werelds grootste pan die je kan vinden op het vuur met een gigantische hoeveelheid water met een juiste hoeveelheid zout.
Het duurt even voordat dit kookt dus je kan dit beter wat langer van te voren doen. Als je slimmer dan ik bent, kan je ook twee kleinere pannetjes kiezen, maar op deze manier maak je meer indruk.

IMG_3296

 

Tijdens het wachten op het kokende water maak je de botersaus die bij de kreeft hoort!

Wat heb je nodig!


  • half pakje roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een citroen
  • snufje zout
  • takje rozemarijn (van gisteren over)

Smelt de roomboter zachtjes in een pannetje. Als de boter gesmolten is, doe dan de rest van de ingrediënten erin en laat zachtes trekken.
Als het water kookt, doe je de kreeften er 7 minuten in totaal in. Daarna serveren op een mooie schaal!
“Moet je ze echt op een schaal serveren?” Absoluut, het blijven schaaldieren.

IMG_3302

Het kraken van de kreeft kun je het beste met een walnotenkraker doen. Ik adviseer op internet een filmpje te zoeken over hoe je het het beste kan doen, dat werkt een stuk beter dan ik het in tekst kan uitleggen of klik hier

IMG_3241IMG_3298

TL;DR
De Lidl verkoopt echt prima kreeft voor deze prijs. Het is indrukwekkend om te maken, het is simpel om te bereiden, maar een bitch om ze uit hun schelp te laten komen.

Beoordeling kreeft

 

Comments are closed.