Rozemarijn-oregano vis

Rozemarijn-oregano vis

Ik had nog vis in mijn vriezer liggen dus ik dacht: vandaag maak ik weer eens vis! Voor dit gerecht heb je eigenlijk alles al in huis, misschien behalve de vis zelf. Ik gebruik een kabeljauwhaasje maar elke witvis is goed om te gebruiken. Ik eet vandaag alleen dus dit recept is dan ook voor één persoon.

Wat heb je nodig


 

  • 1 kabeljauwhaasje
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 zakje aardappelpartjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 2 theelepels rozemarijn
  • zout
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje cayennepeper
  • vijzel en stamper
  • scheutje olie

Vis goed

 

Verwarm je oven voor op 210 graden. Snijd je ui in ringen en je tomaat in partjes. Ik hou van kleine partjes dus ik snijd ze in 1/8e stukken. Pak daarna je vijzel en stamp de rozemarijn, oregano, cayennepeper en zout goed fijn. Zoek dan een kommetje voor je aardappelpartjes, en meng de partjes met een scheutje olijfolie en ongeveer de helft van je kruidenmengsel.

Knijp nu met een knoflookpers een groot knoflookteentje boven je vijzel uit, meng het met de rest van je kruidenmengsel, en spreid dit over je vis uit aan beide kanten.

Neem een ovenschaal en vet deze goed in met olie. Leg de gekruide aardappelpartjes onderop met in het midden de vis. Leg aan de zijkanten de uienringen en de tomaten.
Snijd het andere knoflookteentje fijn, en verspreid deze over de schaal. Als alles in de schaal zit, strooi dan nog een keer wat olie, zout, peper en een beetje oregano over het geheel heen.

Zet de schaal in de oven voor 20 minuten.

Eet smakelijk!

 

 

Comments are closed.