Friet! Zoete aardappel-Editie

Friet! Zoete aardappel-Editie

Frietjes: super makkelijk om te maken en nog veel beter om te eten.

Meestal smaakt ovenfriet helaas naar niets. Slappe nietszeggende friet, en wiens schuld is dat? Die van jou: je kan namelijk behoorlijk goede friet uit de oven maken.

Daarom maak ik deze keer “Zoete Aardappel OvenFriet!”, of gewoon friet.
Dit recept is voor ongeveer 3/4 personen.

Wat heb je nodig


 

  • Zak met zoete aardappels
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zout
  • Snufje komijnpoeder
  • Snufje Ui-poeder
  • Zonnebloemolie
  • Oven

frietjes 1

Verwarm je oven voor op 230 graden. Schil je aardappels (optioneel) en snijd ze dan in plakjes. Die plakjes snijd je dan weer in reepjes, en tadaa je hebt nu frietjes. Dep de frietjes droog met wat keukenpapier.

Je gooit de frietjes in een bak en doet er alle kruiden bij. Nu het belangrijkste: je gooit over de frietjes wat zonnebloemolie heen.
Dit is belangrijk omdat zonnebloemolie heter kan worden dan olijfolie wat ten goede komt aan de knapperigheid. Je doet nu een deksel op de bak, en husselt deze heen en weer tot ieder frietje bedekt is met het kruidenmengsel.

Je zet je timer op je oven op 15 minuten, omdat je ze dan een keertje handmatig moet omhusselen. Daarna nog een keertje de timer op 15 minuten en je bent helemaal klaar!

IMG-20160403-WA0011

Eet smakelijk!

Comments are closed.