Vegan sriracha-burrito’s

Vegan sriracha-burrito’s

We doen eens iets anders. We kregen de vraag of we een keertje veganistisch konden koken. Dus vandaag gaan we full-on-Vegan #fitgirl. “WAT! HIER VOLG IK JULLIE NIET VOOR?” Geen paniek, adem in en uit, we praten je erdoorheen want eerlijk, we zouden het niet posten als het niet lekker zou zijn.

Wat heb je nodig? (2 pers.)


 • tofu
 • 3 tomaten
 • 2 grote uien
 • 2 paprika’s
 • blikje zwarte bonen
 • verse koriander
 • tomatenpuree
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 (afgestreken) eetlepels sriracha
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 2 theelepel komijnpoeder
 • 1 theelepel uienpoeder
 • snufje cayennepeper
 • zout & peper
 • avocado
 • (vegan) tortilla’s

We beginnen met de tofu. Omdat tofu normaal naar nat karton smaakt, gaan we het bakken met wat kruiden. Snijd je tofu in blokjes, neem een goede hoeveelheid zonnebloemolie en bak de stukjes tofu in ongeveer 8 minuten goudbruin (à la croutons). Laat de tofu uitlekken en doe de blokjes dan in een kom met een snuf zout, peper en wat uienpoeder (dus niet de hele theelepel).

Snijd al je groenten in medium-grote stukjes en bak deze samen met je gesneden knoflook en de bonen in dezelfde pan als je tofu. Doe dit voor ongeveer 5 minuten tot de groenten gaar zijn. Voeg dan je blikje tomatenpuree en wat water toe (water is vegan, toch?) en voeg dan al je kruiden toe. Laat dit 2 minuten even op hoog vuur doorsudderen.

Voeg dan je Tofutons™ aan je mix toe. Dit zorgt ervoor dat er iets krokants in je gerecht zit naast alle pittige groentes. Voeg dan twee eetlepels sriracha toe. Snijd dan nog snel een avocado voor op je burrito en klaar! Eet smakelijk!

 

 

Comments are closed.