Chipotle Biersnack

Chipotle Biersnack

Zoals eerder beloofd, gaan we dit najaar meer dingen fermenteren, inmaken en preserveren!  Wij kwamen erachter dat de Xenos weckpotten verkoopt die iets goedkoper zijn dan bij de HEMA dus dachten we, laten we dat eens proberen. Dit bleken echter “decoratieve weckpotten” te zijn nadat we na een week of twee schimmel in onze potjes  vonden… “De f*ck zijn decoratieve weckpotten?” Dit zijn decoratieve weckpotten *geeft klein beetje over in zijn mond*. Dus als je van plan bent ooit iets in te maken: gebruik HEMA weckpotten.

Maar wat is een Chipotle biersnack in godsnaam? Laat ik er niet langer omheen draaien, het zijn ingemaakte eieren. NEE NIET WEGGAAN! Ik ben niet gek geworden van de Fipronil, maar ik hoorde dit vorig jaar voor het eerst van wat Engelse vrienden. Zoals wij borrelnootjes en bitterballen bij biertjes doen, eten ze daar blijkbaar ingemaakte eieren met een zakje chips.
Ondanks dat een deel van jullie denkt dat wij dingen de dag van tevoren schrijven en wat online gooien als we er zin in hebben (welk tijdschema), doen we oprecht onderzoek en proberen we dingen uit voordat we het op Broervoer zetten.

We hebben enkele recepten geprobeerd en we kwamen na wat mixen en matchen op dit oprecht rare maar lekkere recept uit.

Wat heb je nodig? (5 eieren)


 • 5 eieren (duh)
 • 4 eetlepels Chipotle in saus (Deze om specifiek te zijn)
 • 200 ml ciderazijn
 • 1,5 teentje knoflook fijn gesneden
 • 1 gestampte gedroogde peper
 • 1 witte ui (in vieren)
 • 2 theelepels zout
 • 2 theelepels suiker
 • 300 ml water
 • zak chips
 • 1 steriele weckpot (160 graden in de oven om te steriliseren, 20 minuten en vergeet je rubber ring er niet af te halen…)

We zetten de eieren in koud water en brengen dit aan de kook.“Ik weet hoe ik eieren moet koken okay” Nope dat weet je niet, omdat dit net iets anders moet dan je paaseitje. Kook je eieren voor 6 min, haal ze daarna van het vuur af en doe ze daarna in koud (ijs)water om het koken te stoppen. Je ei moet namelijk in een soort tussenfase van zacht naar hard zitten. Ik ga je niet uitleggen hoe je een ei moet pellen.

Pak dan een nieuwe pan, voeg de chipotle, azijn, knoflook, zout, suiker, ui, peper en water toe en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer voor 30 minuten zachtjes doorbubbelen. Na 3o minuten hebben we de basis voor de eieren. Doe de eieren één voor één in je weckpot en giet je basis over de eieren tot de pot goed vol zit. Bij onze eerste proef hadden we ze namelijk net onder gezet en na wat dagen “sauzen” hadden ze meer dan een kwart van de vloeistof opgeslokt.

Zet de pot in de koelkast en wacht voor ongeveer drie dagen, daarna is je biersnack helemaal klaar!

Pak nu je zakje chips, maak er een klein gaatje in en sla je chipjes klein. Doe er een half ei in en eet smakelijk!

Comments are closed.