Rösti El Cheapo

Rösti El Cheapo

Is het al bijna het einde van de maand? De oplettende lezer is het misschien al opgevallen, maar richting het einde van de maand zitten er vaak wat goedkopere recepten tussen op de blog. Aangezien deze maand ook weer te lang duurt: Rösti El Cheapo.

Iedereen die rösti uit zak koopt heeft óf geen tijd heeft (maar dan heb je dus geld over), óf weet gewoon niet hoe makkelijk het is om te maken.

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • aardappelen
  • 1 ui
  • Broervoerroer (beter bekend als zout, peper, cayennepeper, paprikapoeder)

img_2950

Is dat alles? Bijna. Je moet dat levensgevaarlijk uitziende ding in huis hebben.

img_2967Je begint eerst met het schillen van de aardappels. Vervolgens laat je ze even liggen in een grote bak met water. Aangezien we willen dat onze rösti krokant wordt, is het namelijk belangrijk dat we het zetmeel uit onze aardappelen krijgen. Als dat allemaal gelukt is, gebruik je het levensgevaarlijk uitziende ding om reepjes te snijden van je aardappel. Gebruik de iets grotere gaatjes
voor het beste resultaat. Doe alle reepjes in de grote bak met water, en spoel ze twee keer uit (of tot het water helder is).

Omdat natte dingen niet snel droog willen worden, moeten we ze even goed uitwringen. Je pakt een theedoek, legt al je reepjes in het midden neer, pakt de puntjes op en draait de onderkant in elkaar. Wring alles uit en dan ben je bijna klaar.

img_2980

Snipper een ui fijn, pak een goede klont boter en meng je aardappelreepjes en de ui in de pan. Bestrooi alles met Broervoerroer
en laat alles zachtjes bakken in de pan. Zet het vuur op mid-laag en hussel. Na ongeveer 10 minuutjes ben je klaar. Dit is een basis recept voor rösti maar je kan het bijna met alles mengen. Eet smakelijk!

 

Comments are closed.