Broodje Broer

Broodje Broer

We doen te weinig lunch (spreek het uit als luns)- recepten! Meestal omdat ik verwacht dat jullie prima in staat zijn om een boterham te beleggen in de middag. Maar een echt goed broodje maken is moeilijker dan het lijkt. Zoals bij de In-N-out burger, gaat het juist om het opbouwen van een broodje. We kregen een verzoekje om meer met lunch te doen (blijkbaar doen we aan verzoekjes…), zodat je ook gewoon thuis een fijne lunch kan neerzetten.

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • 2 Italiaanse bollen
  • 1 pakje zalm
  • 1 avocado
  • 1 klein potje Creme fraîche
  • mayo
  • Sriracha saus
  • Naturel Ribbel Chips

We snijden onze bol open en op de onderste helft smeren we mayo met daaroverheen de Sriracha. Je mag een goede hoeveelheid doen, want de mayo en later de creme fraîche verminderen de hitte. Dan leg je de zalm op het broodje en daaroverheen en een halve avocado in blokjes. Vergeet niet wat peper over de avocado te doen. Zout is niet nodig vanwege de chips.img_4033

“Chips? Wie doet dat nou op zijn broodje?” Als je nog nooit een broodje met wat chips gegeten hebt, heb je wat gemist in je leven. Chips zorgt ervoor dat er wat extra “crunch” in je broodje zit, en in combinatie met de Sriracha/mayo is het gewoon echt goed.
We eindigen door op het bovenste deel van het broodje wat creme fraîche te smeren.
img_7156
Dat is hem dan: ons broodje Broer! Eet smakelijk!

Comments are closed.