In-N-out

In-N-out

“Een wat nu?” Een In-N-out-burger  is een hamburger deluxe! In Utrecht hebben wij onze meneer Smakers en in Rotterdam hebben ze Burgertrut. Maar in Californië hebben ze In-N-out. Een paar jaar geleden toen ik daar bij een vriend op bezoek was, zijn we langsgeweest, en de burgers waren echt geweldig. Het probleem is… je kunt ze alleen in Californië kopen. Toen ik vorige week ineens zin kreeg in een andere hamburger dan die van Smakers, wist ik welke ik wilde maken! Dus voor iedereen die eens thuis een echt goede hamburger wil maken, hierbij het recept voor een “In-N-out double double animal style burger” (zeg dat maar eens 5x snel achter elkaar).

Wat heb je nodig? (2 pers.)


 •  240 gram gehakt
 • 2 broodjes
 • 1 grote witte ui
 • franse mosterd
 • 2 grote eetlepels mayonaise
 • 1 grote eetlepel ketchup
 • 1 theelepel gehakte augurken*
 • 8 augurkenplakjes
 • 1 theelepel suiker
 • 1 theelepel azijn
 • 2 vleestomaten
 • 1 zakje ijsbergsla
 • 2 plakjes smeltkaas
 • frietjes (optioneel)

We beginnen met de saus voor de burger en de frietjes: de “animal sauce”. We pakken een aantal augurken en hakken deze fijn. Daarna doen we de mayonaise, ketchup, suiker, azijn en de gehakte augurken in een kom. Meng alles goed.

IMG_6719

Daarna mengen we het gehakt met een goede snuf zout en peper en wegen/verdelen het gehakt in vieren, zodat we burgers krijgen van ongeveer 60 gram. Rol je gehakt in een bal en leg hem op een bakpapiertje neer. Druk de bal plat met een bord, dit zorgt ervoor dat je hamburger mooi gelijkmatig plat wordt. Druk de randjes een beetje samen zodat je een mooie ronde burger krijgt. Ik hoor je denken” “maar Fly, dit zijn vrij dunne burgers”. Klopt, daarom gaan er ook twee op een broodje!

HamburgersSnijd nu je witte ui in zeer fijne stukjes. Zet je vuur op mid-hoog en doe de ui in een pan met een beetje olie. Nu ga je “uitbakken”. Wat dat inhoudt, is dat je de ui een beetje husselt totdat de snippers bruin zijn en er droog uitzien. Dan voeg je een eetlepel water toe, en dat herhaal je ongeveer twee keer. Nu hebben we gesauteerde uien.

En dan burgers bakken! Zet je pan op hoog vuur, gebruik wat olie en bak één kant bruin. Voordat je de burger flipt, smeer je wat mosterd op de ongebakken kant. Daarna flip je hem! Terwijl deze kant aan het bakken is in de mosterd, leg je op de gebakkenkant een plakje smeltkaas. Dan is je hamburger bijna klaar!IMG_6714

Stel je broodje samen via ons overzicht (hoera, kan ik ook gelijk mijn ontwerpskills weer eens showen). Klik op het plaatje voor een groter voorbeeld.In-N-out-menu

Als je denkt dat je te weinig hebt aan een hamburger elk, kun je er ook nog de beroemde “animal style”- frietjes bij eten. Super simpel: je bakt je frietjes, gooit er je uien en twee plakjes van je smeltkaas op, en daaroverheen je zelfgemaakte saus! Eet smakelijk!

Check ook onze hotdogs deluxe

IMG_6716

IMG_6713

 

*Pro-tip: Voor de mensen in Utrecht die nog op zoek zijn naar echt goede augurken: je kan bij de vishandel in Hoog Catharijne (in het pad naar de AH) naar mijn mening de beste ingemaakte augurken van Utrecht halen.

 

 

Comments are closed.