Hotdogs Deluxe

Hotdogs Deluxe

Zoals ik in mijn eerste review zei: Ik ben gek op hotdogs! En nadat ik toch redelijk teleurgesteld was bij Dogma, besloot ik eens mijn eigen deluxe hotdog te bouwen. Dus na een week of wat prutsen met wat worsten en toppings heb ik eindelijk een hotdogrecept dat ik met liefde deel!

Wat heb je nodig (2pers.)


  • 2 varkensbraadworsten van de AH
  • zak zachte puntjes
  • 1 witte ui
  • 1 rode ui
  • 1 zakje zuurkool
  • 1 jalapenopeper
  • ketchup
  • Fly’s special Sauce
  • bruine suiker

IMG_3853

Je snijdt je witte ui in ringen en je rode ui in snippers. Snijd je peper in plakjes en als je de pepers minder pittig wil maken, verwijder dan de pitjes. Open je zakje zuurkool, en spoel de zuurkool even af onder de kraan. Dit zorgt ervoor dat de smaak van je zuurkool beter naar boven komt en het zuurgehalte omlaag gebracht wordt.

Daarna zet je je pan op laag vuur en doe je de witte uienringen in de pan. Deze laat je langzaam op kleur komen. Ik weet dat het wat langer duurt, maar je kan niet met hoog vuur beginnen vanwege de volgende stap. Als de uien langzaam wat kleur krijgen, doe je een klein beetje basterdsuiker over de uien. Je gaat nu langzaam de uien bewegen, de suiker mag niet teveel op één plek blijven anders verbrandt het. Als alles goed gekarameliseerd is, haal je de uien uit de pan en doe je ze even in een apart bakje. Schraap de pan goed leeg: aangekoekte suiker is niet leuk om te eten, te ruiken of schoon te maken.

Bak dan je hotdogs. Ik gebruik vanavond gewone braadworsten vanwege de vettigheid, en daarnaast mijn favoriete gewone hotdogs (chipolato, 5 voor 2 euro in de AH in het “worstenschap”).

Het belangrijkste van een hotdog is het opbouwen. Je begint met je broodje vanaf boven open te snijden (dus niet vanaf de zijkant). Op deze manier blijft je vulling er beter in zitten. Je begint met een laagje zuurkool, daarbovenop doe je je worst, dan je gesneden pepers en de gesnipperde rode ui en dan helemaal bovenop je gekarameliseerde witte uienringen. Ik vind het fijn om direct na de hitte van de pepers de zoete uien te proeven! Maak de boel af met wat ketchup en de speciale mosterd.

En dat is het! Mijn ultieme hotdog!

IMG_3861

IMG_3855

En zoals altijd, eet smakelijk!

Comments are closed.