Fly’s special sauce

Fly’s special sauce

Ja inderdaad, dat is een dubieuze naam voor een saus. Maar dit is niet zomaar een saus, dit is een mosterd die vrijwel op alles kan en daadwerkelijk echt een verschil maakt in je eten. Dit is een redelijk makkelijk recept, maar je moet er wel wat dingen voor in huis hebben.

Wat heb je nodig:


 

  • fles Franse mosterd (het flesje is handig om de saus in te doen)
  • gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel seleriezout
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • scheutje olijfolie

Zo dat is een waslijst! De meeste kruiden heb ik al in huis, en ik maak deze saus vaak in een grote hoeveelheid omdat het gewoon lang houdbaar is in de koelkast.

IMG_3860Knijp je flesje mosterd leeg in een bakje en voeg de helft van je potje paprikapoeder toe (lijkt veel, is ook veel). Als alles in een bakje zit, voeg je de dijonmosterd, worcestersaus, chilipoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder en het seleriezout toe. Doe er dan nog een scheutje olijfolie bij om de boel wat meer vloeibaar te maken (je moet het toch uiteindelijk in en uit de fles kunnen krijgen). Proef en kijk of het voor jou nog wat zout, peper of wat meer chilipoeder nodig heeft.

Zo in de fles ziet het er niet zo smakelijk uit, maar het maakt grillworst, rosbief, bitterballen, hotdogs, kroketten, hamburgers en eigenlijk vrijwel alles waar je mosterd op kan doen, nog lekkerder!

Eet smakelijk!

Comments are closed.