Pasta Aglio e Olio

Pasta Aglio e Olio

Blijkbaar zijn jullie gek op pasta, dus hierbij nog maar eens een pastarecept! Dit keer niet een eenpanspasta, maar een pasta die net zo makkelijk (of zelfs makkelijker) is:  Pasta Aglio e Olio. Dat is gewoon knoflookpasta, maar de Italiaanse naam klinkt gewoon net iets gaver om tegen je gasten te zeggen als je ze te eten krijgt.

verzameling

Wat heb je nodig! (2 personen)


  • halfve knoflook aan teentjes
  • halve citroen
  • verse peterselie
  • 160 gram tagliatelle (ongeveer 6 nestjes bij die van de AH)
  • gedroogde chilivlokjes (zo’n molentje)

en eventueel grana padano of parmezaanse kaas (over van vorige pasta..)

Zet een pan op hoog vuur met behoorlijk goed gezout water (dat wil zeggen: als je denkt ‘dat is wel genoeg zout’ moet je nog even doorgaan). Terwijl je wacht tot je water kookt, snijd je je peterselie in zeer fijne stukjes en je knoflookteentjes in dunne plakjes.Als het water kookt, doe je de nestjes in het water.

 

 

Peterselie
“Nee ik ben niet m’n’ vingertopjes kwijt”

Als je dat gedaan hebt, zet je een platte koekenpan met een flinke laag olie op. Daar kieper je je plakjes knoflook in, om daarna het vuur op mid-laag te zetten.
Je blijft bij je knoflook, je blijft kijken en je blijft roeren. Geen appjes of instagram (schaamteloze promotie) checken, er zijn maar weinig dingen zo ranzig als verbrande knoflook.
Op het moment dat je ziet dat je knoflook lichtelijk bruin begint te worden, haal je de pan onmiddellijk van het vuur. Je draait een paar keer aan het molentje met chilivlokjes. Als alles goed getimed is, is je pasta nu ongeveer ook klaar. Je giet een klein beetje van het kookvocht in je pan met olie (om de temperatuur van de olie omlaag te brengen), waarmee je het doorbakken van je knoflook voorkomt.

Je giet je pasta voor de rest gewoon af, en je doet daarna de warme tagliatelle in de pan met olie. Deze hussel je een keertje om, om daarna de peterselie erbij te gooien. Op dit moment is je pasta nog niet op smaak, dus doe dat nog even met zout en peper en door een flinke knijp in je halve citroen te geven (hij hoeft niet leeg).

knoflook pasta

En dat is het! Pasta heeft namelijk niet veel nodig om lekker te zijn, en in dit geval is het ook nog eens lekker goedkoop.

Eet smakelijk!

Comments are closed.