Tikka Masala

Tikka Masala

Tikka Masala! Een recept zo makkelijk als aardappelpuree in een pakje kopen (serieus dat verkopen ze…). Je kan de saus ook zo in een pakje kopen, maar als je het zelf maakt heb je toch wat minder conserveringsmiddelen.

 

Wat heb je nodig? (2pers.)


 • Twee kipfilets gesneden in blokjes
 • Blikje tomatenpuree (zo’n miniding van 12 cent)
 • Blik tomatenblokjes (je mag ze ook zelf snijden als je daar zin in hebt)
 • 1 a 2 cm gember
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 theelepel kurkuma
 • 2 theelepels garam masala
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 ui
 • Klein pakje yoghurt
 • Koriander
 • 1 jalapeño-peper

 

Schil je gember met zo’n handige aardappelschiller, en snijd dan de gember, ui en de jalapeño in kleine stukjes. Het maakt niet uit of ze super klein zijn of niet, ze gaan uiteindelijk toch in de blender. Knijp dan 3 teentjes knoflook uit over je mengsel.

Zet je vuur op mid-hoog, en fruit je uien, gember en de jalapeño in een pan. Als ze een beetje kleur gekregen hebben, doe je je kruidenmengsel van kurkuma, garam masala en suiker erbij (ik maak dit recept vaker dus ik heb zelf een doosje met de kruiden die al bij elkaar gegooid zijn).

Doe een blikje tomatenpuree bij je mengsel. Giet er dan de helft van het pak tomatenblokjes bij en laat het even zachtjes doorkoken. Giet het gehele mengsel uit de pan dan over in een wat hogere bak en pureer het fijn tot het een fijne gladde saus is. Ik gebruik een staafmixer, maar een blender werkt ook wel denk ik.

Bak je kipfiletblokjes tot ze gaar zijn op hoog vuur, en doe dan je puree erbij. Op dit moment even proeven wat je er van vindt qua pittigheid en kruiden. Als je het te mild vindt, kun je er nog wat chilipoeder bij doen. Als je het echt veeeel te pittig vindt, kun je er een flinke scheut yoghurt bij doen, en als je het lekker vindt, kun je er een klein beetje yoghurt bij doen. Snijd of pluk nog wat koriander en roer het door de boel heen!

En klaar! Tikka Masala! Zonder pakjes en zonder toevoegingen!

13112526_1033569680064710_813618336_o

 

Eet smakelijk!

Comments are closed.