Dogma Hotdogbar Review

Dogma Hotdogbar Review

hotdog

Utrecht barst van de kleine café’s en eettentjes. Zoals Rik in Rotterdam reviews doet, doe ik dat in Utrecht. Deze keer: Dogma Hotdogbar.

Ik ben gek op goede broodjes: Mario, Ben of Smakers, het maakt me niet uit. Op LL15 heb ik ook teveel muntjes uitgegeven aan een hotdogkraam die echt geweldig was. Hotdogs vallen bijna altijd onder goede broodjes.

Okay, het klopt dat ik vorig jaar van een dubieuze hotdogkraam in Amsterdam voedselvergiftiging heb opgelopen, maar dat betekent niet dat ik het meteen opgeef…

Ik liep toevallig door de Voorstraat toen ik deze hotdogbar tegenkwam. Ze waren toen nog vol in de verbouwing, en zouden die week open gaan. Ik hou niet zo van openingen van kroegen,  cafes en andere soorten “openingen”. Het zijn altijd “vriendjes van” en de eigenaar krijgt alleen maar super goed commentaar (je eet gratis, je kan het maar beter fijn vinden…). Daarom wacht ik liever een paar dagen zodat de euphorie een beetje wegzakt.

Om 6 uur stipt liep ik de bar binnen. Het is een strakke tent met een wat steriele uitstraling (ik las later dat het vroeger een slagerij was en ze er een eerbetoon aan probeerden te geven). Om 6 uur was het er nog rustig, en we worden vriendelijk ontvangen door het kassameisje. Dogma heeft een ruime selectie aan dranken, waaronder een van mijn favoriete frisdranken, Fritz-Kola. We kijken op het bord voor een ruimte selectie.

IMG_20160316_183316 (1)

Als eerste: Kijk eens! Wat een plaatjes! Wonderschoon. De hotdog wordt geserveerd op een grote broodplank.

 Dogma 4
Dogma 3

Ik neem de Brute Beproeving en de Zwoele ziel + frietjes. Het broodje verrast me meteen. Het is een zeer licht witbrood dat ongelofelijk luchtig is. Ondanks dat, is het een knapperig broodje aan de buitenkant. Zeer netjes.

De Christina Curry.

De Brute Beproeving is een mooi broodje, dat zeker. Helaas laat deze brute beproeving zich makkelijk nemen (denk Christina Curry). De runderworst is flauw te noemen zonder alle toppings, en dat is juist waarvoor ik kom: ambachtelijke worst in een goed broodje. De toppings zijn prima, maar ik merk weinig tot niets van de “pulled pork”. Ik was al vergeten dat het erop moest zitten tot ik deze review schreef. De smaak wordt overheerst door de Dogma coleslaw en de uitjes. Het is geen slecht broodje, maar niet de prijs waard.

De Zwoele Zeur

De kippenworst van de zwoele ziel is iets beter. Mijn gok is dat er extra kruiden inzitten vanwege het tekort aan vet in kippenvlees. De combinatie van de toppings past goed bij elkaar en het is gewoon een goed broodje. Maar voor die prijs?

Frietjes?

Het zijn prima frietjes, en je krijgt er mayo bij. Er staat ook een fles bij de bar, voor het geval je te weinig mayo hebt. Je kan best een zakje frietjes delen, maar het is niet een “smakers”-portie friet. Het was alleen jammer dat er best wel veel “gruis” bij onze frietjes zat.

Prijs – Kwaliteit

Mijn Brute Beproeving was € 9,50 met frietjes van € 2,70. Het was het niet waard: de matige toppings, de matige worst en de grootte (hihi). Daarbij was mijn Kola van € 3,50 alleen aan de onderkant koud. Voor de algemene prijs-kwaliteit zitten ze aan een te hoge kant. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de goedkoopste hotdog.

TL;DR
Eten is prima, leuk alternatief als je al teveel hamburgertenten in je leven gezien hebt. De prijs is iets aan de hoge kant. Dogma is desondanks een leuke tent en ik hoop er in toekomst nog vaker te komen als de boel iets beter is afgesteld.

Beoordeling2

Comments are closed.