Cheetos Chicken Fries

Cheetos Chicken Fries

Er is in Amerika een grote trend om chips in fastfood te verwerken. Denk aan tacoschelpen gemaakt van chips, burgers met chipskruiden en gefrituurde kip met Cheetos. De meeste mensen voelen meteen hun aorta dichtslibben bij het woord ‘gefrituurde Cheetos’. Dat is een redelijke inschatting en meteen de reden waarom ze waarschijnlijk nooit officieel naar Nederland zullen komen.

Toch zijn er dingen die je gewoon moet proberen. Bungee jumpen, raften, skydiven, en gefrituurde Cheetos-kip (niet per se in die volgorde). Daarom halen wij dit gerecht nu naar Nederland!

Wat heb je nodig? 


  • 1 zak Cheetos (duh)
  • 2 kipfilets
  • 4 grote eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • Cheetos-doosje van Broervoer (wat?)

 

img_3992Snijd je kipfilet in de lengte in reepjes zodat je “frietjes” krijgt. Dan heb je twee opties: je kan heel professioneel je Cheetos in een keukenmachine doen OF de zak een beetje open doen en alles fijn knijpen. Een deegroller werkt ook. Als je dus alles hebt fijngeknepen of platgerold, doe je je Cheetos in een kom en meng je die met de vier eetlepels bloem.

Klop daarna in een ander kommetje de twee eieren los. Gebruik één hand om de kipstukjes door het ei heen te halen en gebruik je andere hand om hem door het Cheetosmengsel heen te mengen. Op deze manier blijven je handen redelijk schoon.

Dan zijn we bijna klaar! De mensen die een frituurpan hebben staan kunnen direct aan de slag. Voor de mensen die geen frituurpan hebben, quote ik mezelf gewoon uit Kip á la chef:

“Dit geheel gaan we frituren. Nu heb ik geen frituurpan, maar ik heb wel een pannetje waar olie in kan. Het is belangrijk dat de pan DROOG is! Als de pan niet droog is gaat het gigantisch spetteren. Giet je olie in je pan en zet het vuur op laag. De olie is warm als je de achterkant van een houten spatel in de olie steekt en er bubbeltjes omhoog komen.”

img_4005

Frituur de kip voor ongeveer drie minuten, tot de frietjes beginnen met drijven. Snijd er altijd eentje door om te kijken of ze helemaal gaar zijn (het blijft toch rauwe kip die je frituurt).

Nu kun je dit gewoon op iemands bord dumpen en Tadaaa roepen, maar je kan ook iets bijzonders doen. Ze verkopen deze “Chickenfries” in Amerika bij de Burgerking, dus heb ik de verpakking nagemaakt! Je kan hem gewoon thuis op A4 uitprinten. Als je hem uitprint (klik op het plaatje voor het pdf’je) raad ik aan wat dikker papier te gebruiken of na het printen twee A4tjes op elkaar te lijmen.
img_4028-2

templatecheetosclean

Eet smakelijk!

 

 

 

Comments are closed.