Uienringen

Uienringen

Wij geven zo nu en dan wel eens een feestje, en naast de standaard worst en kaas die je overal tegenkomt, maken wij ook nog wel eens uienringen. De El Cheapo party snack die je van tevoren kan maken en zelfs kan invriezen! De perfecte party snack die bijna niets kost naast wat tijd.

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • een zak grote uien
  • 90 gram bloem
  • 350 ml melk
  • twee theelepels gerookt paprikapoeder
  • een theelepel knoflookpoeder
  • een halve theelepel cayennepeper
  • een halve theelepel witte peper
  • zak Panko broodkruimels ( AH, sushivak)
  • doosje standaard paneermeel

We beginnen met het pellen van de uien en ze in ringen te snijden. Nu is er een trucje dat we gebruiken zodat het wat simpeler is. Je snijdt het kontje en de top van de ui af, en met een scherp mes snijd je de rand een klein stukje in.

Nu ga je met je vinger onder de eerste rand van de ui en trek je in één keer de gehele buitenkant eraf! Dit doe je bij al je uien, en je snijdt ze daarna in ringen van ongeveer 1 cm. Daarna duw je de ringen uit elkaar. Je kan de kleine stukjes weggooien of je kan ze een dagje bewaren om te gebruiken in bijvoorbeeld rösti.

Omdat paneermeel toch beter plakt op natte dingen,  gaan we een beslagje maken. Meng alle kruiden met je bloem en haal ze door een zeef heen. “Ik weet niet eens waar mijn zeef is en mijn vergiet is te groot” Dan ga je maar even zoeken, het zeven van alles zorgt ervoor dat je beslag zometeen superglad is en dat is exact wat je wil. Voeg daarna al kloppend je melk toe tot je een mooi glad geheel krijgt.

Pak nu een tupperwarebakje die je ooit hebt gekregen van je moeder (bedankt mam), en vul hem voor de helft met je Panko paneermeel en voor de helft met je gewone paneermeel. Houd wel ruimte over voor de uien. We gebruiken deze mix van paneermeel omdat Panko grof is en de normale fijner is; een beetje het beste van beide.
Doop nu je uienringen in het beslag en leg ze dan in het tupperware bakje. Sluit het tupperware bakje en schud nu heen en weer, en als je er een beetje goed in bent, zijn je uienringen helemaal perfect gepaneerd. Doe dit tot ze allemaal een mooi laagje hebben.

Dit is het moment om ze óf in te vriezen tot je bezoekt krijgt, óf ze meteen te bakken als je honger hebt gekregen ondertussen. Wil je weten hoe je kan frituren als je geen frituur thuis hebt? Kijk dan hier, hier of hier. Wij bakken ze in een wokpan met een laagje olie.

Frituur de ringen ongeveer drie minuten of tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

 

 

 

Comments are closed.