Kip in een jasje van spek.
Soms heb ik ook dagen dat ik geen zin heb om te koken. Wat maak ik dan? Kip met spek en roomkaas. Is het gezond, voedzaam en vol met vitamines? Nee. Is het makkelijk, lekker en fijn? Ja. Mooi. Nu dat duidelijk is kunnen we aan de slag. Alles is te doen in één ovenschaal, dus dit betekent: weinig afwas! (en ik haat afwassen)
Wat heb je nodig? (2pers.)
- twee kipfilets
- een pakje Monchou
- klein beetje pesto
- spek
- zakje gekruide krieltjes AH
Vandaag ben ik zó lui dat ik niet eens de aardappeltjes zelf kruid. Ik gebruik dan wel weer twee soorten spek, aangezien dit gewoon lekkerder is. Ik gebruik de goedkope ronde spek van de AH, en de goedkope katenspek.
Begin met het voorverwarmen van je oven (ik had hem op 200 °C gezet). Pak een scherp mes en snijd de kipfilets voor de helft in. Pak een klein beetje pesto en wrijf dit over de filétjes, en vul daarna het ingesneden stuk met Monchou. Doe gewoon maar flink wat: als je al besloten hebt om dit te maken is het op dit moment te laat om nog te huilen over calorieën. Voeg nog een beetje peper en wat cayennepeper toe.
Rol het katenspek om de uiteinden en het “gewone spek” rond het midden. Op deze manier, ondanks dat het vandaag “
En daar is het dan, pizza,gyros,opwarmmaaltij,bapao Kip met spek en aardappeltjes. Eet smakelijk!