Mojito

Mojito

Het was deze week geweldig weer dus vonden wij het tijd voor een verfrissend drankje! In de rubriek Tiki Today proberen we jullie te leren hoe je thuis een bar moet vullen, wat belangrijk is voor cocktails, hoe je cocktails maakt, en wat je vooral niet moet doen. De vorige keer hebben we een Cosmopolitan gemaakt en dit keer maken we een Mojito!

Mojito’s zijn echt geweldig als het warm is! Dat komt natuurlijk omdat de Mojito van origine uit Cuba komt. We gaan vandaag aan de slag met witte rum. Witte rum is een beetje de bouwsteen van iedere zomerse cocktails die je maar kan bedenken.
Er is enorm veel keuze, maar in onze ogen zijn er maar twee echte flessen die je kan kopen: Bacardi en Havana Rum. Wij kiezen deze keer Bacardi.

Wat heb je nodig? (1 cocktail)


  • 45 ml witte rum
  • 30 ml limoensap (ongeveer 3 limoenen)
  • spa rood
  • 4 scheppen (riet)suiker
  • munt
  • ijs
  • drankmaatje
  • stampert
  • stevig glas

Mojitos zijn super makkelijk te maken en doen het ook goed als je met wat meer mensen bent. We beginnen met de munt: je pakt een goede hand vol en slaat de blaadjes even heen en weer. Dit zorgt ervoor dat de oliën en de smaak in je munt vrijkomen. Nu komt het deel dat iedereen altijd fout doet: de mut kapotstampen alsof het pesto moet worden. De bedoeling is dat je de munt zachtjes kneust, als je het namelijk te hard doet, zorg je ervoor dat je juist het bittere uit de munt haalt en niet de smaak.

Als je klaar bent met stampen, voeg je het limoensap, de rum, de suiker en een klein scheutje spa rood toe. Roer dit even goed door met een lepel. Nu gebruiken de meeste mojitos geschaafd ijs. “Fly, waar haal ik in godsnaam geschaafd ijs vandaan?” Geen enkel idee, maar wat ik meestal doe, is wat ijsblokjes in een theedoek, de theedoek dichtvouwen en die gewoon te lijf gaan met een hamer/deegroller/steen/pan.

Vul nu je glas voor helft met je geschaafde ijs, en roer de boel nog een keer goed door. Probeer de munt omhoog te halen in je glas zodat je munt netjes verspreid is. Vul nu de rest van je glas met ijs, en top af met spa rood. Geniet ervan!

Ps: vind je het een leuk recept? Vergeet het dan niet te liken op Facebook!

Comments are closed.