Broervoer Brownie

Broervoer Brownie

Pasen was alweer een tijdje terug. Toch kwamen wij ineens nog een hele zak paaseieren tegen. Nu kun je als een ongemanierde beer 15 kilo chocolade naar binnen proberen te werken, of je kunt er brownies van maken en iedereen om je heen dik laten worden.

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • 200 gram chocolade (of paaseieren)
  • 180 gram boter
  • 130 gram bruine suiker
  • 3 eieren
  • 75 gram bloem
  • 25 gram cacao
  • 1 vanillestokje

En omdat we dit allemaal ook nog in huis hebben, betekent dat dat we niet naar de supermarkt hoeven (wat het vervelendste deel van koken is). Verwarm alvast je oven op 180 graden en dan smelten we de chocolade via de beroemde au bain-marie manier. Als je niet weet wat het is of hoe het werkt, bekijk dan dit filmpje. Voeg de boter en de bruine suiker toe aan de kom en meng het tot het een mooi glad geheel is.

We kloppen de drie eieren los en mengen het met een leeggehaald vanillestokje (of een theelepel vanille-extract als het je niets uitmaakt). Voeg nu de chocolade toe en roer het een keertje goed door. Nu komt het geheime deel van onze brownies. We vervangen een deel van bloem met cacao, en niet zomaar een cacao, maar de beste cacao ter wereld: namelijk Droste cacao!

Je zeeft de cacao samen met de bloem boven het geheel (ja echt gewoon zeven, daarvan wordt je brownie 20x beter). Pak een bakpan, vet deze in EN leg een velletje bakpapier neer. Op deze manier komen je brownies er het best uit. Zet je brownies in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Laat ze daarna voor 10 minuten afkoelen (tenzij je graag je mond brandt aan brownies). Eet smakelijk!

 

Comments are closed.