Pizza Hut Review

Pizza Hut Review

Utrecht barst van de kleine cafés en eettentjes. Zoals Rik in Rotterdam reviews doet, doe ik dat in Utrecht. Deze keer: de nieuwe Utrechtse vestiging van het Amerikaanse Pizza Hut.

Bijna iedereen kent de Pizza Hut wel, maar heb je er wel eens gegeten? Waarschijnlijk niet; in heel Nederland zit er exact eentje (Rotterdam), maar dat is een “speciale” Pizza Hut die overgebleven is uit de jaren ’90 met een “uniek” concept. Dus de eerste échte Pizza Hut komt naar Utrecht Centraal!

We komen een kijkje nemen op een donderdag en het is een stukje kleiner dan verwacht (wat eerlijk gezegd onze schuld is, dat hadden we kunnen verwachten op Utrecht Centraal). We komen binnen en het is er gezellig druk. Alle tafeltjes zijn bezet en het personeel is hard aan het werk om nieuwe pizza’s te maken. Dat is nodig, want er zijn nog maar een paar slices over en nog maar drie pizza’s om uit te kiezen!

Het is er voor de ruimte die ze hebben goed ingericht. Er zijn twee barren en twee redelijke grote tafels waar je aan kan zitten. Ondanks dat de keuken overheerst in het uiterlijk hebben ze het beste ervan gemaakt met wat ze hebben. De overheersende grootte van de keuken is jammer, want met iets meer ruimte hadden we hier misschien wel echt willen zitten. Genoeg over de inrichting, tijd voor pizza.

Dat blijkt moeilijker dan gedacht. Zoals op de foto hierboven te zien is, hangt er één menukaartje tegen de muur aan, direct naast de kassa. Dat is prima als er niemand is, maar als het er gezellig druk is heb je geen idee wat dingen kosten en welke opties er zijn. Dit lijkt het thema van Pizza Hut te zijn, want tijdens het schrijven van deze review konden wij ook geen prijzen op de website vinden.
Kaartjes/prijzen bij de pizza’s zelf lijkt ons dan ook een geweldig idee, omdat je dan ook weet welke pizza’s er nog zijn en wat het je gaat kosten. De combo’s daarentegen worden heel goed aangegeven.

Wij nemen een slice van een: Chicken Supreme, Margharita met “Cheesy Crust” en een Peperoni “Pan”. Een slice kost ongeveer €3,-, tenzij je kaas in de rand wil of een “pan” pizza wilt (dan is het €3,50,-). Van de drie die wij geproefd hebben, vinden we de Peperoni veruit het lekkerst, daarna de Chicken nogietsnogiets en daarna de gewone Margharita. De pizza is licht, heeft een goede korst, fijne kaas en is lichtelijk vettig (zoals het hoort). Gewoon echt prima pizza. We hebben er kort over gepraat, maar als we de keuze hebben tussen de twee Amerikaanse pizzaketens Domino’s en Pizza Hut, dan zou Pizza Hut met de snelheid van Usain Bolt winnen.

TL;DR
We snappen dat de boel net open en dat er nog wat kinderziektes zijn, maar toch vinden we dat het personeel bij opening moet weten wat de prijs is van de slices en welke pizza welke is.
Wíj zouden het ook fijn vinden om te weten welke pizza’s er zijn, welke welke is, en wat het allemaal moet kosten. Een slice is 3 euro en de 0,50 cent voor extra “pan” zouden we altijd aanraden, maar de kaasrand voegt weinig toe. Wij geloven dat een hele pizza rond de 11 euro was,  dus dan adviseren wij gewoon een hele pizza te halen, zeker als je met z’n tweeën bent. Wij zijn sowieso fan van de Peperoni “pan”. Dus als je vast zit op Utrecht CS en je hebt honger, adviseren we: zeker doen!

Comments are closed.