Turtle-drank

Turtle-drank

Vorige week was het heet, het was super ongelooflijk mega heet. Dus wie heeft er dan zin in een volle warme maaltijd? Inderdaad. Daarom gaan we vandaag iets anders doen dan normaal: we gaan wat te drinken maken. Dit is in onze ogen het beste drankje om te drinken als het warm is. “Dat zeggen ze allemaal!” Absoluut, maar dit is gebaseerd op jarenlange ervaring.

Dit is namelijk de “turtle”-groene drank die wij als kinderen altijd dronken als het warm was! Onze moeder maakte dit vroeger voor ons. Dit is dus naast dat het dorstlessend is, iets dat bijna niemand buiten onze familie kent (tenzij mam het uit een kookboek genomen heeft en iedereen het kent…in dat geval zeggen we vast sorry).

Wat heb je nodig? (1,5 L)


  • 1 liter Sisi no bubbles Orange
  • blikje ananas op sap
  • blikje mandarijnen op sap
  • 1,5 limoen

Omdat het stiekem het mixen van het bovenstaande is (jongens het is te heet om te schrijven, gun ons ook iets), houden we het kort. Dit recept is voor 1,5 liter, maar meestal maken wij iets van 6 liter aangezien het er met vrienden makkelijk doorheen gaat op een dag.

Je pakt de grootse bak die je kan vinden, en giet de Sisi, de helft van het ananassap en de helft van het mandarijnensap door elkaar. Je gebruikt alleen het sap uit de blikjes, niet het fruit zelf. Dit roer je goed door en dan giet je er het sap van je limoen doorheen.

Fly, we weten dat je kleurendoof bent, maar dit is niet groen” Klopt! Dit is namelijk totaal niet nodig, maar het ziet er zo tof uit. Niets is toffer dan een gigantische kan met fluorgroene drank op tafel zetten als er mensen langskomen (of als je kleine kinderen hebt). Wij doen dus altijd drie druppels groene kleurstof in de drank om het net dat extra beetje meer te geven. Zet het in de koelkast voor 2 uurtjes om hem koud te drinken. Wij doen er nooit ijsklontjes in omdat je het dan verdunt.
En dat is het! Supermakkelijk, supersnel en serieus dorstlessend en lekker op een warme dag. Waar je ook gaat, niemand gaat er cooler zijn.

Pro-tip: *Kuch* vier delen turtle-drank, één deel vodka*kuch*

PSS: Normaal zijn we niet zo van “Like onze pagina, deel het met je grootmoeder, en comment als je ook iets drinkt tegen de hitte”, maar we zouden het heel tof vinden om te horen wat jullie van deze drank vinden!

 

 

Comments are closed.