Mosterdsoep

Mosterdsoep

Het is koud, het is guur, dus er staat maaltijdsoep op het vuur. Hoe kouder het wordt, des te minder zin ik krijg om echt te koken. Dan maak je ons dus blij met maaltijdsoepen! Een pan, 20 minuten, eten.img_5468

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • 1 of 2 preien
  • boontjes
  • klein zakje krieltjes (+- 200 gram)
  • 2 kipfilets
  • slagroom
  • 1 ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 grote eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • bruin stokbrood (optioneel)

Snijd de prei en de ui in grove ringen, en snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de krieltjes in kwartjes. Verwarm in een hoge pan een klontje boter en wat olie. Probeer ongeveer 50/50 te doen. Bak je uien en de prei even kort tot de ui glazig is. Gooi er dan de kip, de aardappelen, de bouillon, de boontjes en de slagroom bij. Roer dit even goed door en voeg dan de mosterd toe. Doe dan de deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes sudderen. Eet smakelijk!

img_5110-2

Comments are closed.