Eggslut

Eggslut

“Alweer een broodje? Zitten jullie nu al zonder ideeën?” Ja  Nee, dit is gewoon verreweg het beste ontbijtbroodje dat er is. Gebakken smac met eieren en sriracha. “Iiieeeuw smac”. Wat nou “iiieeeuw”, smac is geweldig! Het eiland van Hawaii is er zelfs zo gek op dat het het meest verkochte product op het eiland is! Als je wat tijd over hebt, adviseer ik echt even het filmpje te kijken.

img_5278-2

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • 1 blik smac
  • 1 ei
  • handje bieslook
  • sriracha-saus
  • mayo
  • augurk
  • kaiser-bolletje

Snijd van je smac 2 plakjes af. Deze gaan in een koekenpan op hoog vuur met een klontje boter en een klein beetje olijfolie. Na ongeveer 2 minuutjes draai je ze om zodat ze een mooi krokant laagje krijgen. In deze tijd kan je snel je bieslook snijden tot zeer fijne stukjes. Als je smac aan twee kanten helemaal mooi krokant is, kan je ze uit de pan halen en even laten rusten.

img_5292img_5296

Nu gaan we een marmer omelet maken. Dit betekent gewoon een ei met een kapotte dooier zachtjes roeren en daarna zachtjes bakken. Als je ei nog een beetje “nattig” is doe je er je gesneden bieslook bij, dit zorgt ervoor dat het meebakt.
Mix dan je mayo en je sriracha met de verhouding 3:1. Aangezien ik een klein broodje heb, gebruik ik ook een theelepel om alles af te wegen.

combi

Smeer dan de bovenkant en de onderkant van je broodje in met je sriracha-mayo, daar bovenop de smac en je bieslook-ei. Doe er nog 2 of  3 augurken bij en klaar is je eggslut! Eet smakelijk!

img_5313-2

Comments are closed.