Citroen tortellini met zalm

Citroen tortellini met zalm

Vandaag een snel recept, omdat het recept van vorige week eigenlijk onder de categorie “Wie heeft er in godsnaam tijd voor” zou moeten vallen. Dus gaan we een recept met tortellini maken. Tortellini, beter bekend als “het middelste kind van de Pasta Familia dat altijd laatste wordt met monopoly”, ligt altijd op de onderste plank en krijgt nooit echt de aandacht die het verdient. Het komt waarschijnlijk omdat tortellini een ongoddelijke tijd moet koken (15 minuten). Maar dat betekent dat je 15 minuten de tijd hebt om rustig de rest van je spullen te maken!

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • zakje tortellini gevuld met ham
  • bakje creme fraîche
  • broccoli
  • 1 citroen
  • 2 stukjes zalm
  • Lemon pepper-kruiden

img_4389-2

Omdat we jullie vandaag  leren koken met een strak schema, gaan we het vandaag iets anders doen. Zet twee pannetjes op het vuur met een klein laagje water (eentje voor de broccoli en eentje voor je tortellini). Kook ongeveer 1,5 liter water in je waterkoker voor je tortellini. Als dat klaar is, giet je het in één van je voorverwarmde pannetjes. Vul meteen je waterkoker opnieuw voor de broccoli. Broccoli moet ongeveer acht minuutjes koken en de tortellini dus 15 minuten. Ik zet mijn wekker dus voor zeven minuten en giet mijn tortellini alvast in mijn pan met kokend water.

In deze zeven minuten gaan we heel snel de citroen-creme fraîche maken. Rasp je citroen en snijd hem daarna door de helft. Meng je citroenrasp door de creme fraîche, knijp dan je citroen boven het bakje uit en meng het samen. Als je niet helemaal motorisch gestoord bent, moet je dit lukken in minder dan zeven minuten. Dan gaan we snel de zalm bereiden; bestrooi één kant van je zalm met de Lemon-Pepper-kruiden en klaar zijn we. Als het goed is, gaat nu ongeveer je wekker. Doe de broccoli nu in pannetje twee en zet je timer voor acht minuten.
Zet een pan op mid-hoog vuur, en doe een beetje olijfolie in de pan. Je kan checken of je pan warm genoeg is door je hand snel onder de koude kraan te halen en de druppels in de pan te doen. Als je TSSSSHHKSS  hoort, leg je de zalm met de ingepeperde kant in de pan; hoor je niet  TSSSSHHKSS, dan zou ik even wachten. Na ongeveer drie minuten flip je de zalm, en bak je hem nog kort op de andere kant.

Denk eraan: vis mag je gedeeltelijk rauw eten. Iedereen die zijn zalm doorbakken eet, krijgt een enkeltje Azkaban.
Als het goed is, is nu alles exact op tijd klaar. Je giet je broccoli en je tortellini af en doet je zalm op het bord erbij. Doe dan een veel te klein kloddertje van je citroen creme fraîche erbij omdat je denkt dat het leuk staat op de foto. Klaar is de 15 minuten-citroen-tortellini! Eet smakelijk!

screen-shot-2016-11-14-at-03-34-23
img_4405-2

 

Comments are closed.