Moscow Mule

Moscow Mule

Even iets anders op broervoer! Tiki Today!
Vanaf dit jaar is de eerste vrijdag van de maand cocktaildag! Dat betekent dat wij jullie proberen te leren hoe je een bar thuis moet vullen, wat belangrijk is voor cocktails, hoe je cocktails maakt, en wat je vooral niet moet doen. Er zullen dus iets meer linkjes staan in deze categorie, zodat je niet het internet hoeft af te zoeken naar de juiste dingen. Alles is wel nog steeds spam-en sponsorvrij.

Het eerste dat je altijd in huis moet hebben voordat je überhaupt al denkt aan een cocktail, is ijs. En dan bedoelen we niet dat lullige siliconen vormpje dat je al jaren gebruikt: we bedoelen veel ijs. Dus ga gewoon naar het vriesvak van je AH en koop een zak ijs van €0,65.  (serieus, een kilo ijs voor 0,65 cent)

Vandaag maken we de Moscow Mule, het net iets minder bekende broertje van de Gin en Tonic. Maar wel eentje die veel beter smaakt. Het is net een andere ervaring, die net zo makkelijk is als een Gin-tonic.

Wat heb je nodig? (1 cocktail)


  • 20 ml Vodka
  • 100 ml old Jamaican Gingerbeer
  • ijs
  • 3 limoenen
  • 1 koperen mok

Meestal denken mensen meteen aan Smirnoff als ze ‘Vodka’ horen. Smirnoff is een beetje de FEBO van de Vodka: iedereen kent het, maar of het nou zo goed is… Wij adviseren Bison Grass Vodka. Goedkoper, beter en lekkerder.

Een Moscow Mule hoor je te drinken uit een koperen mok. “Waarom in godsnaam in een koperen mok, kan ik niet gewoon een glas gebruiken?” Je moet het zien als bier in een kopje, het kan wel, maar het voelt toch niet helemaal goed. Het gebruiken van een koperen mok heeft twee redenen: door de koperen mok blijft je drankje langer koud en het zorgt ervoor dat het zuur in de cocktail iets beter naar boven komt.

Het recept is simpel. Voeg ijs in je mok toe tot aan de rand. Pers dan je 3 limoenen uit, voeg dat toe en top dan af met je ginger beer. Roer het geheel een keertje door, en doe er dan als je héél fancy wil doen een schijfje limoen bij. Drink ze!

Ps: Dit is onze eerste Tiki Today, laten jullie weten wat jullie ervan vinden?

Comments are closed.