Citroenkip met Rozemarijn

Citroenkip met Rozemarijn

Luister, het is nog lang geen lente, we weten het. Maar ik ben het wintereten een klein beetje zat aan het worden: er zou een limiet moeten zijn aan hoeveel gestampte aardappelen een mens in een seizoen eet. Dus vandaag met één voet in de lente, citroenkip met rozemarijn!

Wat heb je nodig? (2 pers.)


 • 2 kipfilets
 • 2 tomaten
 • 1 rode ui
 • 5 geschilde aardappelen
 • 1 citroen
 • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
 • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
 • zout & peper
 • 2 knoflookteentjes
 • olijfolie
 • 20 ml kippenbouillon

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd je kipfilet, tomaten, aardappelen en je ui in kleine stukjes, en doe ze in een kom. Doe daarbij een flinke snuf zout, een beetje peper en twee uitgeperste teentjes knoflook. Pers nu je citroen uit en voeg het sap van de citroen in de kom. Omdat we toch een soort van marinade aan het maken zijn, gaat er ook nog een klein beetje olijfolie bij het geheel. Zet nu het geheel in de koelkast voor ongeveer een uur.

Na het uur vet je je ovenschaal in en dump je de mix in de ovenschaal. Neem 20 ml warm water uit de kraan en een half bouillonblokje. Mix dat samen en giet dat bij je ovenschaal. “Ben je gek geworden?”  Niet geworden in ieder geval, maar de bouillon zorgt ervoor dat je kip niet uitdroogt in de oven. Zet nu weer een timer voor 20 minuten.

Nadat je een aflevering van Zondag met Lubach hebt gekeken is de ovenschotel helemaal klaar! Eet smakelijk!

Ps: Vind je het een leuk recept? Vergeet dan niet het recept op Facebook te liken!

Comments are closed.