Nacho’s!

Nacho’s!

Vandaag een post op vrijdag! Waarom? Omdat het bijna weekend is en dus tijd is voor nacho’s!  Maar wat is Mexicaans eten zonder guacamole en salsa? Daarom vandaag een driedubbele post in één!

Wat heb je nodig? (2 pers.)


Nacho’s:

 • Zak nacho’s naturel
 • 2 Tomaten
 • Geraspte Cheddar
 • Zakje geraspte 45+ jonge kaas
 • Blikje zwarte bonen (zonder chilisaus)
 • Creme fraîse

img_4114-2

Vandaag doen we het iets anders. Ik verdeel de blog in drie delen, zodat je alles makkelijk kan vinden. We beginnen met de nacho’s omdat je de guacamole en de salsa makkelijk kan maken terwijl ze in de oven staan. Begin met het voorverwarmen van de open op 120 graden, spoel daarna de bruine bonen af en pak je cheddar. Cheddar heeft in Nederland een slechte naam door de smeltkaas in plakjes; dit is geen echte cheddar. Dit is een product van cheddar. Je moet het zien als dat ik je een fles wijn geef, en jij gebruikt 4% van de wijn om een nieuwe fles te maken. Dat is geen wijn, maar een product van wijn… Je kan bij de AH namelijk gewoon een blokje Cheddar kopen, dat niet naar verwarmd plastic smaakt.

Je pakt je rasp en je raspt je cheddar. Dan snijd je twee tomaten in wat grove stukken. Tijd om te gaan bouwen! Pak een ovenschaal en leg er aluminiumfolie in. Op deze manier wordt het opruimen super makkelijk na afloop.
De eerste laag van je nacho’s bestaat uit… nacho’s. Daaroverheen gaan de bonen, tomaten, en de twee soorten kaas. Daarna weer nacho’s. Dit blijf je doen tot je ovenschaal vol zit. Zet je schaal voor ongeveer 10 à 13 minuten in de oven, daarna kun je de oven uitzetten en de nacho’s erin laten staan tot je klaar bent met je toppings.

guac

Guacamole:

 • 2 Avocado’s
 • 1/2 jalapeño-peper
 • 3 Bosuitjes
 • 1 Limoen
 • Zout und Peper

Wil je ‘s werelds beste nacho’s eten en serveren, dan moet je de toppings zelf maken. Gelukkig zijn deze toppings zo makkelijk dat zelfs een blind iemand het kan.

Voor de guacamole snijd je alles fijn, en verwijder je de binnenkant van je jalapeño-peper. Bewaar de helft van de gesneden jalapeño voor de salsa. Nu heb ik de luxe van een staafmixer om mijn guacamole mooi en glad te krijgen, maar als je die luxe niet hebt, moet je op zoek naar rijpe avocado’s en de luxe van een vork. Meng/prak/blend alles tot een redelijke puree. Helemaal glad hoeft niet, een beetje chunky is de beste manier om te gaan.

salsa

Salsa:

 • 3 Tomaten
 • Halve witte ui
 • 2 Knoflookteentjes
 • Handje koriander (als het naar zeep smaakt, zit je goed)
 • 1 bosui
 • 1/2 jalapeno
 • Citroen
 • Zout
 • Suiker

Ik hou van pittige salsa, dus gebruik ik in mijn eigen salsa een halve of hele jalapeno. Nu zijn al mijn recepten meer een leidraad dan echt recepten, want er heeft er maar één de leiding bij zijn nacho-bereiding. Snijd de tomaten, ui, bosui en de koriander fijn. Meng deze met je eerder gesneden jalapeno. Voeg een snufje suiker en zout toe, proef,  en voeg nog wat citroen toe om de salsa op smaak te brengen.

Serveer de guacamole, de salsa en de crème fraîche op de nacho’s.

Owwwh… nachoman, nachoman… I want to be a nachoman! Eet smakelijk!

img_4135

 

 

 

 

Comments are closed.