Pasta deeg

Pasta deeg

Vandaag gaan we iets speciaals doen, we gaan zelf pasta maken. En ik weet dat je pasta gewoon kunt kopen, maar diepvries maaltijden kun je ook gewoon pakken. “Maar Fly, pasta maken is echt heel erg moeilijk”. Dat idee had ik dus ook altijd, maar er blijkt dus niets van waar te zijn.

Wat heb je nodig? (2 pers.)

  • 350 gram meel
  • 4 eieren
  • Schuit olijf olie
  • Snufje zout
  • Deegroller
  • Pasta machine (optioneel)

Ik gebruik een pasta machine omdat mijn lieve moeke er nog eentje had staan, en ik ben er bijna zeker van dat je moeder er ook eentje heeft.

IMG_20160808_000810 (1)Pak een grote kom en zeef het meel in de kom, doe daarbij het zout. Maak in het mengsel een kuiltje voor twee eieren en de scheut olijf olie. Klop langzaam met een vork het meel in het ei, steeds beetje voor beetje. Voeg nu nog de twee eieren toe tot het een geheel wordt. Als je een beetje dikke massa gemaakt heb kun je het deeg naar je aanrecht verplaatsen (vergeet niet de boel eerst met wat meel te bestrooien) en kan je het deeg goed mengen. Goed deeg mengen is een beetje aanvoelen, als je deeg nog wat te nat is doe dan nog wat bloem erbij. Laat het deeg dan 20 minuten rusten in de koelkast.
IMG_20160802_012821IMG_20160808_010456
Daarna kan het beste je deeg een klein beetje uitrollen, op deze manier gaat hij beter door de pasta machine heen. Je haalt langzaam je deeg door de machine heen en door de knop aan de zijkant aan te passen wordt de pasta steeds dunner (vergeet niet je pasta te bestrooien met bloem, anders kleeft alles aan elkaar). Snij dan je uitgerolde deeg in de lengte die je graag wil gebruiken. Niemand eet graag pasta die eindeloos lang is, dus hou daar rekening mee. Pak je deeg en haal nog een keer door de spaghetti maker heen. Daarna is het tijd voor spaghetti, linguine, lasagne of elke willekeurig Italiaans woord wat je voor pasta kan verzinnen.

Omdat pasta nooit alleen uit de pasta bestaat is dit mijn advies. Bedenk welke pasta je wilt gaan maken, meng je deeg, leg het deeg in de koelkast, maak het gene wat je bij je pasta eet en dan kun je snel je pasta maken. Omdat het verse pasta is hoeft het ook minder lang te koken, dus niet 9 minuten in kokend water (ik kijk bepaalde mensen nu aan).

Om je keuze wat makkelijker te maken wat je met wat je kan eten, hier onder wat broervoer recepten (schaamteloze promotie). Ik had snel op de avond nog Aglio E Olio gemaakt, zodat dit deeg recept niet zonder mooi einde zat!

Eet Smakelijk!

IMG_20160802_020320 (1)

Comments are closed.