Philly cheese Burrito

Philly cheese Burrito

In de grote traditie van dingen gewoon bij elkaar gooien en hopen dat er iets goeds uitkomt: Philly Cheese Burrito!

Afgelopen week heb ik redelijk fancy gekookt *kuch*kreeft*kuch* dus nu maak ik iets met kaas, vlees, uien en meer vlees.
Voor de mensen die niet weten wat een Philly Cheese steak is: Het is een soort broodje met kaas en ui, alleen dit keer maak ik hem met een wat meer Mexicaanse twist.

Wat heb je nodig (2-3 personen)


 

 • 400 Gram runderlap
 • 1 moeilijk grote ui
 • 1 paprika
 • cheddar
 • 45+ kaas
 • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
 • goede snuf chili poeder
 • 2 eetlepels chipotle-saus
 • 2 tomaten
 • koriander
 • avocado
 • burritovellen
 • peper
 • zout
 • olie

 

Als eerst moet je de steak in dunne plakken snijden. Leg je steak ongeveer 5 minuutjes in de vriezer voordat je hem gaat gebruiken: op deze manier kan hij wat opstijven en kan je veel dunnere en gelijkmatigere plakken snijden. Snijd je ui in ringen, hak je koriander fijn en snijd je de paprika en tomaat in blokjes. Snijd je avocado doormidden en haal de pit eruit. Schep de avocado leeg met een lepel en snijd de helften in blokjes.

Meng je reepjes vlees met de twee eetlepels chipotle-saus (of andere favoriete hete saus), gerookte paprika poeder, chilipoeder en de peper, en zout je vlees daarna goed. Beetje olijfolie erbij om het vlees wat makkelijker te marineren. Het marineren kan je heel netjes met een lepel doen, of gewoon fijn met je handen.

Zet je pan op mid-hoog en verwarm je oven alvast voor. Sauteer je uien en je paprika tot ze een mooi kleurtje hebben. Bak dan je vleesreepjes (die nu een tijdje in je marinade hebben kunnen staan) in dezelfde pan. Als alles gaar en klaar is, mix je alles door elkaar en maak je voor elke portie een mooi hoopje (dus twee of drie in dit geval). Op die hoopjes doe je nu een mix van je cheddar en je 45+ kaas. Terwijl dat rustig staat te smelten gooi jij je drie burritos in de magnetron (je kan ze ook stomen, maar dat doet nooit iemand dus waarom liegen..)

PSB totaal
Als je burritos warm zijn, schep je je bergje aan vlees, groenten, avocado en koriander in het midden daarvan en vouw je ze op.

Als je burritos dicht zijn opgerold doe je er nog wat kaas overheen en dan de oven in voor een paar minuten tot je kaas gesmolten is!

En zo maak je ‘s werelds meest verrassende recept!

IMG_3666

Eet smakelijk!

Comments are closed.