Éénpanspasta!

Éénpanspasta!

Ik haat afwassen en ik ben er ook slecht in. Aan de andere kant ken ik dan ook niemand die echt een passie heeft voor afwassen.

Daarom deze éénpans pasta! Eerlijk gezegd één van de meest gemakkelijke recepten die ik ken, en zelfs als je geen ei kan koken kan je dit maken.

Wat heb je nodig (2 personen)


  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 knoflookteentjes
  • 100 gram spinazie
  • 600ml water
  • basilicum
  • spaghetti voor 2
  • zakje grana padano of parmezaanse kaas
  • beetje olie naar keuze

Snijd de tomaten in vieren en snijd de knoflook, ui en de peper in kleine plakjes. Het is belangrijk dat je de ui eerst door de helft snijdt en daarna in flinterdunne plakjes. Hoe dunner de plakjes, hoe beter hij verwerkt wordt in de uiteindelijke saus.

IMG_3373

Dan doe je de ongekookte spaghetti in een koekenpan met een hoge rand. Verdeel de gesneden ui, knoflook, basilicumblaadjes (Vo moestuintjes) en de rode peper over de pan en giet dan het water erbij (vergeet niet de boel goed te zouten en te peperen). Daar bovenop de spinazie en een scheut van je favoriete olie (als je dat niet hebt, olijfolie is prima). Giet dan het koude water in de pan.

Zet het vuur op mid-hoog en begin zachtjes de boel heen en weer te bewegen en om te scheppen. De spaghetti gaat langzaam koken en het vocht van de tomaten, knoflook en de uien opnemen. Daarna vallen de ingrediënten langzaam uit elkaar en vormen ze een saus. Na een minuut of 10 is de pasta gekookt, en het vocht flink ingedikt (als dit nog niet zo is, even langer op het vuur laten staan). Dan strooi je er flink wat grana padano of parmezaan overheen (nee gewone 45+ kaas is niet hetzelfde…). Een beetje olie erbij en nog wat zout en peper om het af te maken.

IMG_3371IMG_3359

IMG_3372 (1)

Eet smakelijk!

 

 

 

Comments are closed.