Chidóz review

Chidóz review

Utrecht barst van de kleine cafés en eettentjes. Zoals Rik in Rotterdam reviews doet, doe ik dat in Utrecht. Deze keer: de gloednieuwe Mexicaan Chidóz!

Sinds Popocatepetl niet meer is wat het geweest is, is er een groot gapend gat in mijn maag ontstaan voor Mexicaans eten. “Maar Fly, je kan toch gewoon Taco Mundo bestellen?”. Ik kan ook gewoon meteen laxeerpillen kopen en een stap overslaan…

We waren dan ook superblij toen we werden uitgenodigd om te komen eten bij Chidóz op de Biltstraat! Het is een gloednieuw restaurant dat net buiten de singel ligt, schuin tegenover de Spaghetteria.

We komen binnen en meteen valt de moderne sfeer op. Het wat donkere interieur wordt door lichte tafels, een lichte vloer en de warme lampen aan het plafond heel goed verlicht en het wordt er “gezellig” van. Het restaurant is verdeeld in twee verschillende “delen”: een zitgedeelte en een stagedeelte met achterin de keuken. De bedoeling is een beetje zoals bij meneer Smakers; je kan er zitten, hoeft niet, mag wel. In onze ogen is deze plek ideaal om een date mee naartoe te nemen.

De keuken daarentegen doet ons een beetje aan Subway denken, en dat klopt ook. Je kiest namelijk eerst wat je wil hebben (burrito, bowl, taco, nacho), dan kies je welk vlees je wil hebben, daarna de toppings en aan het einde je saus. Alle keuzes zijn standaard 8,50 euro, een double decker kost 3,75 euro, en een eventuele kleine burrito 6,50 euro. Alle soorten vlees worden in gietijzeren pannen iedere dag vers gemaakt, het vlees is slow-cooked.

 

Het is allemaal vrij duidelijk en overzichtelijk. Bij “make it legendary” kun je toppings uitzoeken. Nu kan ik niet voor je bepalen wat je moet nemen, dus ga ik je gewoon maar heel gedetailleerd vertellen wat ik er allemaal opgedaan heb.

Omdat ik in het verleden wel eens een double decker ergens gegeten heb, neem ik die als eerste. Een double decker bestaat uit een zachte taco en een harde taco in elkaar, wat stiekem briljant is omdat harde taco’s een drama zijn. Als je ook maar één keer te hard naar ze kijkt heb je nacho’s. De zachte vangt dat nu op. Ik doe er kip, tomaten, kaas, avocado en warme chipotlesaus/jus op.

Ik ben ongelofelijk verrast over hoe goed deze Double Decker smaakt. De kip is fenomenaal (!), de zachte taco is luchtig en de harde heerlijk knapperig zoals dingen horen te zijn in de Mexicaanse keuken. 

Ik kan daarna niet wachten om mijn kleine burrito te eten. Let op: hij is niet heel klein! Hij is supergoed gevuld met zwarte rijst, maïs, tomaat, guacamole, kaas en gestoofd rundvlees. En weer kan ik er weinig tegenin brengen: het is gewoon een goede burrito. Het rundvlees vind ik persoonlijk iets minder dan de kip, maar meer als een 7,5 in plaats van een 8 (nog steeds heel goed dus!).

Omdat alles zo lekker smaakt, besluit ik dan nog een bowl te nemen omdat ik nu alle vleessoorten op het menu geprobeerd wil hebben.

Je kunt de bowl weer samenstellen zoals je wil. Wij vullen hem met oink-oink, zoete aardappel, witte rijst, uien, tomaten en koriander erover met een chipotle mayo. Als deze combo nog niet geclaimd is met een naam doen wij dat nu; de broervoerbowl! Wij vonden deze combinatie echt geweldig en veruit het lekkerste wat we geproefd hebben deze avond. Samen met een oprecht goede huisgemaakte Margarita zou ik hiervoor iedere week terug kunnen komen.

TLDR;
Het grote gapende Mexicaanse gat in mijn buikje is gevuld. Het is lang geleden dat ik in Nederland Mexicaans eten van kwaliteit heb gehad (er was hiervoor genoeg dat “okay” was, maar niets dat ik niet thuis voor minder geld kon maken). Het vlees is echt geweldig bereid en je mist oprecht iets als je het niet probeert. Je kan er alleen met pin betalen.

 

Comments are closed.