Buck’s BBQ House Review

Buck’s BBQ House Review

Utrecht barst van de kleine cafés en eettentjes. Zoals Rik in Rotterdam reviews doet, doe ik dat in Utrecht. Deze keer eten we samen bij Buck’s BBQ House.
Floris was jarig en wilde een keer naar een restaurant dat wel vlees serveerde, maar niet per se steaks. Buck’s is een BBQ house en geen steak house, en dat houdt in dat ze in plaats van steaks, vlees serveren dat langzaam gegaard is op de BBQ. Buck’s is gloednieuw en ligt in hartje Utrecht aan de Oudegracht, net onder de Pull & Bear en tegenover de Winkel van Sinkel.

img_4277 img_4260We komen met acht man eten voor een verjaardag, en het is voor een zaterdag behoorlijk rustig. We worden super vriendelijk ontvangen en naar onze tafel doorverwezen. Het valt meteen op dat dit echt de stijl is van een Amerikaans BBQ House. Houten panelen, simpel maar effectief. Nu moeten we eerlijk zijn: de foto’s doen deze plek geen eer aan. We hadden stiekem van tevoren op de website gekeken en waren een beetje bang dat het er misschien ongezellig zou zijn. Maar het tegendeel is waar, zelfs leeg is het er qua sfeer gewoon gezellig.

De avond begint een beetje rommelig omdat er per ongeluk een drankje over Riks jas gaat. Maar eerlijk is eerlijk: het vriendelijke personeel lost het zeer netjes en professioneel op. De jas mocht op een speciaal plekje drogen. Als mijn moeder vraagt of ze ook toevallig kraanwater hebben, luidt de reactie: “iedereen krijgt hier altijd een kannetje kraanwater per tafel, jullie krijgen er zelfs twee”. Nog geen drie minuten later komt onze ober terug met twee kannen kraanwater en acht glazen. De toon is gezet.

img_4293-2
We kiezen voor de combo van “main, side & dessert” van 19,50 euro en beginnen met een extra mandje met brood. We krijgen verse cupcake-achtige broodjes uit de oven. Het zijn een soort zachte broodjes, die zeker met de dipsausjes erg lekker zijn (dips: Ranch, chili-mayo en Chipito-boter). Dit mandje is zeker een aanrader.

Dan nu waarvoor we gekomen zijn! BBQ! Rik neemt de Pork Belly en Floris neemt de Sticky Short Ribs. Daarbij nemen we als side dish mais en de mac & truffel cheese. Alles wordt geserveerd op aluminium dienbladen met coleslaw, smokey potato salade en cornbread.
img_4299

img_4304

Op het eerste gezicht lijkt het een beetje weinig voor wat je verwacht van een BBQ house, maar met de side dishes erbij is het genoeg. De spareribs zijn heerlijk plakkerig en fijn van smaak, het vlees valt direct van het bot af. Het buikspek is nog beter. Het is zo zacht dat het uit elkaar valt in je mond. Het is een totaal andere ervaring en smaak dan bijvoorbeeld bij Broadway (wat dan ook een steakhouse is). Het is meteen duidelijk dat alles langzaam gegaard is, en met liefde bereid en geserveerd wordt.

De bijgerechten zijn erg goed. De Mac & truffel is iets wat je moet proberen in je leven; het is een beetje zwaar (duh), maar ongelofelijk smaakvol. De perfecte tegenhanger van de wat zwaardere Mac & truffel cheese is dan ook de mais. Klein minpuntje: het cornbread was behoorlijk zout… Gelukkig stonden er grote kannen water op tafel.
Omdat we met acht man zijn, proberen we van alles wat. We vinden uiteindelijk beiden het buikspek en de Beef Chili Taco het lekkerst van alle dingen die op tafel staan.

img_4313
Toetjestijd! Met een dessert dat “Big Ass Milkshake” heet, hebben we nog maar weinig moeite met de keuze. Het is een bosbessenmilkshake met stukjes koek en slagroom. Om toch meerdere dingen te proberen, bestellen we ook het Amerikaanse voorbeeld van een dessert: cheesecake. Floris vindt de milkshake toch niet zo top, aangezien hij niet zo’n fan is van bosbessen. Rik vond hem dan weer erg lekker. De cheesecake is moeilijk machtig, maar exact zoals een cheesecake hoort te zijn.
img_4279

TL;DR
Buck’s is een beetje een avontuur: hoe je er komt (val niet in het water), wat alles is, en hoe het gaat smaken. Het is perfect voor een wat grotere groep om leuk uit eten te gaan, voor een goede prijs!  Wij hebben gigantisch genoten voor een avond uit. Onze speciale complimenten aan de bediening: we zijn zelden zo goed en met humor geholpen in een restaurant. Kortom: doen!

beoordeling

Comments are closed.