Pulled Chicken

Pulled Chicken

Pulled Chicken is misschien wel een van de makkelijkste gerechten die ik ooit gemaakt heb. Het is zelfs zo makkelijk dat ik me er bijna voor schaam om het een echt recept te noemen. Zelfs als je niet kan koken, en dan bedoel ik echt-niet-kan-koken dan kan je dit.

Wat heb je nodig? (3 pers.)


 • 1/2 theelepel chilivlokken
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel oregano
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 1 laurierblaadje
 • 2 theelepels komijnpoeder
 • 2 theelepels zout
 • 2 theelepels peper
 • 2 kipfilets
 • 2 grof gesneden rode uien
 • tomatenblikje (7 cent-ding)
 • 100 ml water of bouillon

Ik zei makkelijk, niet: ‘zonder smaak’. “Dude, dat zijn een hoop kruiden” Valt mee! Sterker nog, als iemand mij zou vragen welke kruiden in de keuken essentieel zouden zijn, zou het dit lijstje zijn. Je denkt dat je deze kruiden maar één keer gaat gebruiken, maar ik beloof je dat ze binnen een jaar bijna op zijn, als je dit recept geproefd hebt.

Stap één van dit recept is: je pakt een grote pan, daarin doe je de twee kipfilets, je uien, alle kruiden, je tomatenblikje en je water/bouillon. Dit zet je op laag vuur en laat je ergens tussen de 45 minuten tot 90 minuten zachtjes doorborrelen. Roer dit af en toe om terwijl je je favoriete show/Netflixserie opzet. Als je denkt dat er na een tijdje te weinig vocht in zit giet je er wat water bij.

En dat is het eigenlijk bijna al. Haal je kip zo goed als je kan uit de pan, trek het uit elkaar met twee vorken, en tadaa! Pulled Chicken! Je kan het overal op doen, het blijft een week lang goed in de koelkast, iedereen kan het, en het is super op feestjes (minimale input, maximale complimentjes). Omdat ik niet uitsluitend carnivoor ben, besluit ik het op een tortilla te doen met wat gesneden paprika, kaas en koriander! Eet smakelijk!

 

 

Comments are closed.