De Beurs Review

De Beurs Review

Utrecht barst van de kleine cafés en eettentjes. Zoals Rik in Rotterdam reviews doet, doe ik dat in Utrecht. Dit keer het beroemde én verbouwde “De Beurs“.

De Beurs! Je kan het bijna niet gemist hebben, maar de Beurs is opnieuw open! Heel eerlijk gezegd was ik er stiekem al eerder langs geweest om een biertje te doen, maar nog niet voor een echte review!

Wow! We komen binnen en het is niet anders te noemen dan schitterend. Je herkent de boel een klein beetje terug omdat je weet hoe het er vroeger uitzag, maar je had je niet kunnen voorstellen hoe mooi de Beurs geworden is. De bar aan de rechterkant heeft plaatsgemaakt voor een mooie bar in het midden van het pand waarbij je omhoog kan kijken naar de eerste verdieping. “Maar Fly, de Beurs heeft geen verdiepingen!”. Nu dus wel. Het is mooi verlicht en oogt lekker groot.

De verbetering waar je het meest blij van wordt: de wc en de garderobe zitten niet meer in de donkere kelder. Dit houdt in dat je je nooit meer af hoeft te vragen na een avond stappen“Hoe kom ik in godsnaam die trap op”. De garderobe is naar boven verhuisd. “Hoe kom ik in godsnaam die trap af…”

Omdat ik met twee andere mensen uit eten ging en we nog niet geluncht hadden, namen we twee voorgerechten om te delen. We nemen nacho’s en een mandje met broodjes.

De nacho’s zijn goed vullend en dat is goed want we hadden behoorlijk honger. Meestal zijn de toppings een beetje karig, maar hier is er meer dan genoeg. De verhouding guacamole, salsa, kaas en jalapenós is prima, maar er mochten van ons wel iets meer jalapenóschijfjes op dan drie. De broodjes zelf zijn prima maar de smeersels zijn een beetje raar, de “tomatenprut” (geen idee wat het was) leek alsof iemand een tomaat met een staafmixer te lijf is gegaan en vergeten was dat er ook nog zout en/of peper bij moest.

Omdat de Beurs tegenwoordig een “Charcoal and Beer Shack” is, besluit ik de Turnpike kip te nemen. “Wat de hell is een Turnpike?” Dat moest ik ook even googlen in het restaurant; het is een soort van smoker die je eten langzaam gaart. Nadat ik dat wist kon ik niets anders nemen dan een halve kip!

De anderen namen een vegetarische falafelburger en ook een halve kip. De burger ziet er goed uit en wordt netjes geserveerd met een leuk emmertje frietjes. De smaak is goed, maar dan is er de kip…
De presentatie van de kip is slecht te noemen. De 1/2 kip wordt geserveerd op vier uitgedroogde stukken maïs met daaromheen wat krieltjes. Het probleem is helaas niet de presentatie, de kip zelf heeft een rare smaak. Het is duidelijk dat de kip liefde heeft gekregen in de Turnpike, want de kip is prima mals. De kip zelf is gewoon niet lekker. “Ja hallo, dat kan gewoon aan jou liggen, niet iedereen vindt alles lekker”. Klopt, daarom ben ik blij dat de jongen die mee is hetzelfde heeft genomen. We komen tot de conclusie dat het de kruidenmix is die gebruikt wordt op de kip. Hij is niet gelijkmatig “gemarineerd” en daardoor krijgt de kip een rare nasmaak. En omdat de kip op alles wordt geserveerd, smaakt alles naar de rare marinade.

Daarna nemen we nog een toetje. En eerlijk is eerlijk, de cheesecake en de gebakken banaan zijn heel goed en een hele goede afsluiter.


TL;DR
De Beurs is helemaal nieuw! En dat heeft zowel positieve kanten als negatieve kanten. Het oude bierhol is helemaal vernieuwd en ziet er prachtig uit, ze hebben een mooie selectie aan bieren en (borrel)hapjes die lekker smaken.
De hamburgers zou ik iedereen aanbevelen met als afsluiter de cheesecake. Maar daarnaast zijn er wat verbeterpunten. Ten eerste: “Beer Shack” schrijf je met een spatie en er zit een fout in het logo in de B waar ik me dood aan erger als vormgever. Ten tweede: de kip die wij kregen had een rare kruidige nasmaak die een beetje de maaltijd verpestte. De toetjes maakten een hoop goed maar niet alles.

 

 

Comments are closed.