Lams curry

Lams curry

Lombok! De beste plek voor mensen in Utrecht die van eten houden. Wij doen er regelmatig boodschappen, zeker als we iets speciaals willen maken voor onze favoriete categorie “wie heeft er in godsnaam tijd voor“. Dus vandaag lamscurry!

Wat heb je nodig? (2 á 3 pers.)


 • 500 gram lamsvlees
 • 2 witte uien
 • 2 knoflooktenen
 • 1 groene peper
 • 2 cm geschilde en gesneden gember
 • 2 grote in blokjes gesneden vleestomaten
 • 500 ml kippenbouillon
 • 2 grote in stukjes gesneden aardappelen
 • 2  kardemompeulen
 • 2 kruidnagels
 • 1 laurierblaadje
 • 1 theelepel ketoembar/korianderpoeder
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel gemalen komijnzaad
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 1 kaneelstokje
 • 1 eetlepel garam masala

“Ja hallo, alsof ik die kruiden zomaar in huis heb”  Nee? Maar het mooie aan veel verschillende kruiden hebben is dat je als je geen zin hebt om boodschappen te doen, je altijd wel iets kan maken dat niet smaakt alsof je alleen zout en peper in huis hebt.

Je snijdt de ui, gember en de peper fijn. Als je een wat pittigere curry wil zou ik de zaadjes niet verwijderen of het membraan laten zitten. Fruit dit samen in een hoge pan met wat olie op mid-laag vuur. Terwijl het zachtjes glazig wordt, snijd je je lamsvlees in mooie blokjes. Nu doe je het vlees, de tomaten, de knoflook en de kippenbouillon in de pan en je roert dit goed door.

Als dit zachtjes begint te bubbelen, doe je de aardappelen, cayennepeper, kardemom, kruidnagels, ketoembar, kurkuma en komijnpoeder bij het mengsel. Doe nog niet de garam masala en het kaneelstokje erbij; dit zijn erg sterke smaken en als je ze er nu bij doet, krijg je eigenlijk garam-masala-kaneel-curry.

Nu komt het moeilijke deel: het zachtjes 1 uur door laten pruttelen. Doe de deksel half op de pan. Zo verdampt er genoeg vocht maar droogt je curry niet uit.

Na een uur tot anderhalf uur doe je de garam masala en het kaneelstokje erbij. Als je curry nu nog te dun is, zet je het vuur even op hoog. Dit laat je nog 10 minuten inkoken. Daarna is je restaurant curry helemaal klaar! Eet smakelijk!

Comments are closed.