Steakhouse Broadway Review

Steakhouse Broadway Review

Utrecht barst van de restaurants. Dit keer samen met Rik: American Steakhouse Broadway aan de Oudegracht.

VLEES! Er zijn weinig dingen waar wij gelukkiger van worden dan een goed stuk vlees. Het is in Nederland niet moeilijk om aan een stuk vlees te komen; kijk maar naar de 200 verschillende burgerbarren die de afgelopen jaren ineens opdoken (we zijn ze nog niet zat… NOG niet).

Wij zijn gisteren naar Broadway Steakhouse geweest. Ons zusje was jarig en wilde graag steak eten (duidelijk ons zusje). Ze was er al eens eerder geweest en wilde ons graag meenemen. Floris was er een aantal jaar geleden geweest en was toen niet helemaal blij met de steak. Prima, maar een berg geld voor wat je ervoor kreeg. Het was toen een soort themarestaurant, maar dan eentje waarvan je niet zeker weet of ze je in de zeik nemen of serieus zijn…

IMG_4231  IMG_4283

We komen binnen en het valt meteen op dat het hele restaurant compleet vernieuwd is. Zelfs als je er nog nooit eerder bent geweest, zie je dat alles nieuw is. Er is gekozen voor een warme stijl met industriële invloeden. Door het personeel worden we vriendelijk ontvangen en naar onze plek gebracht. We eten er op een maandag, maar het is er toch behoorlijk druk. We zijn blij dat we gereserveerd hadden, zeker omdat we met een redelijke groep waren. Reserveren is dus echt een must op drukkere dagen!

Als eerst krijgen we wat te drinken. Wat opvalt, is dat ze de fantastische optie hebben van een halve liter frisdrank (wij namen Icetea). Dit is een optie die ieder restaurant onmiddellijk zou moeten invoeren. Minder vaak mensen aan je tafel die komen zeuren of je nog wat wil drinken, want je hebt gewoon een halve liter van je drankje staan.

We bestellen vooraf een bucket, die bestaat uit een berg kippenvleugeltjes en een stel zoete BBQ-ribs. Je deelt de bucket in principe met twee personen. De ribs zijn echt geweldig, en we zijn het er over eens dat dit een van de betere spareribs zijn die we ooit gehad hebben in ons leven. De kippenvleugeltjes zijn daarnaast prima, maar niet zo bijzonder.

Rik besluit na het voorgerecht meteen in plaats van steak de zoete BBQ-ribs (650 gram) te nemen. Floris neemt de Ossenhaas van 400 gram.
Meestal ben je bang als je spareribs bestelt, dat het veel te weinig is en het kluiven wordt (*kuch* Gauchos *kuch*). Het is echter meteen duidelijk dat het meer dan genoeg is voor één persoon, en je merkt dat de kwaliteit van de ribben beter is dan bij de gemiddelde spareribs-boer. De BBQ-saus is fenomenaal, en ook de hoeveelheid saus is perfect (geen overheersende factor op de ribs).
De Ossenhaas is minstens net zo goed. Hij wordt raw besteld en wordt ook raw geleverd. Nu horen wij je denken: “als je iets bestelt, dan komt het toch ook zo?”. Zeker, maar vaak krijg je een steak medium-raw geleverd, omdat de meeste chefs toch beetje schichtig zijn om een steak raw op te dienen vanwege de warmte. Maar deze steak was ronduit perfect.

IMG_4281
“Ribs & kippenvleugels”
IMG_4282
“Ossenhaas met blue cheese sauce”

 

TL;DR
Wij hebben een fantastische avond gehad in Broadway. Voor iedereen die van een goed stuk vlees kan genieten, is het absoluut een aanrader! Één van de betere plekken voor steaks en ribs. Het is een tikkie aan de dure kant maar het is iedere cent waard. De zoete spareribs zijn een aanrader voor iedereen.

Beoordeling steak

Comments are closed.