Pasta Pollo Pesto

Pasta Pollo Pesto

Ik heb een haat-liefdeverhouding met pesto. Dat komt voornamelijk door mensen die geen maat weten te houden met pesto en het letterlijk overal in stoppen/smeren/vegen. Ik heb laatst een etentje gehad bij iemand die pasta pesto maakte met een volledig potje pesto van de AH. Nu ben ik niet zo iemand die je gaat vertellen om zelf pesto te maken (kan wel, doe ik niet): een gewoon potje bij de AH is prima. Zeker als je theelepeltjes gebruikt i.p.v. eetlepels… Er is een reden waarom het potje zo klein is.

Nu dat opgehelderd is voor de pesto “liefhebbers” onder ons, hierbij een zomerse Pasta Pollo Pesto!

Wat heb je nodig? (2pers.)


 • twee kipfilets
 • 2 theelepeltjes groene pesto
 • 4 verse basilicumblaadjes
 • 250 ml slagroom
 • Parmesaanze kaas
 • willekeurige hoeveelheid cherrytomaten
 • 3 teentjes knoflook
 • scheutje Worcestersaus
 • zout & peper
 • olie
 • 60 gram pastaschelpjes

IMG_4559

IMG_4551 copy

Snijd de kipfilets in blokjes. Deze doe je even in een bak en je knijpt daarbij de teentjes knoflook uit, je voegt een scheutje olijfolie en Worcestersaus toe, en wat zout en peper. Mix het even goed door elkaar en zet dan de boel nog even 20 minuten in de koelkast (optioneel).

Snijd alvast je cherrytomaten in kwartjes en vergeet niet je waterkoker aan te zetten. Bak daarna je kip en de tomaten op mid-hoog vuur totdat de tomaten een beetje gebakken zijn en de kip gaar is. Giet dan de slagroom en de pesto erbij, voeg nogmaals zout en peper toe en een handje Parmezaanse kaas. Zet het vuur nu op laag en kook je pastaschelpjes 2 minuten korter dan wordt aangegeven. Vergeet niet je saus zachtjes door te roeren. Door de kaas verdikt de saus redelijk snel dus hou een oogje in het zeil.

IMG_4549 copy

Giet je pasta af en doe hem bij je saus. Snijd je basilicum en roer alles door en laat nog een minuutje staan. Proef alles nog een laatste keer voordat je het opdient!

 

 

 

 

Comments are closed.