Lentebock festival

Lentebock festival

bokbeer

Het bockbierfestival in Utrecht is nu al een paar jaar oud. Ik ben op de eerste editie geweest, en eerlijk gezegd was het toen niet leuk. Zo’n 200 dronken mensen in de 30, op anderhalve vierkante meter die het Ledig Erf heet. Op een iets latere editie stond ik tussen “hippe” mensen die in de ene hand een organisch gebrouwde herfstbock hielden, en in de andere hand een blik Schultenbräu omdat:
“Die rijen zijn ****** lang, en ik moet toch dronken worden”

Maar ik laat me niet zomaar uit het graanveld slaan, dus dit jaar werd ik gevraagd om toch nog een keer te komen. Ik ben gisteren met een goede vriend naar het festival geweest en ik moet zeggen dat ik me super vermaakt heb. De drukte viel me enorm mee (en het was toch echt vrijdagavond).
Wij besloten om een strippenkaart te kopen voor € 23,50. Daarbij krijg je een glas (waar je bij inlevering weer 4 euro voor terugkrijgt), een snack en vier biertjes. De sfeer is gezellig, de muziek is leuk, en ondanks dat het buiten is, is het niet koud.

We beginnen de avond met een Zuiglam en een Dorstvlegel. We zijn beiden van mening dat de Zuiglam een beetje sterk van smaak is en het slimmer was geweest hem later te drinken op de avond. De Dorstvlegel is daarentegen een geweldig fijn biertje: stevig maar met een hele fijne nasmaak.
Bokbeer foto

Daarna drinken we een Spring+Bok en een Kellerbok. Ik vond de Spring erg fijn om te drinken en de vriend vond de Kellerbok juist weer beter.
Zo zie je maar dat je je niet teveel van mij moet aantrekken, maar er vooral zelf op uit moet gaan en moet gaan ervaren.
En nu komt het stukje waar ik wat negatiever ga zijn… de strippenkaart. Van de vier biertjes die je krijgt, staan er twee vast:

  • Lentebock (keuze uit twee soorten)
  • Gulpener Lentebock

Als je dan meer dan 20 soorten lentebock op een festival hebt staan, is het een beetje een domper dat je dan Gulpener als afsluiter op een strippenkaart zet.
Beide Lentebocken zijn prima te drinken: gewoon nette goede biertjes die je prima aan mensen kan serveren die iets meer verwachten dan de standaard lentebock die zomaar overal te koop is. De Gulpener is gewoon naar. Met zoveel leuke, goede kwaliteitsbieren (en een paar commerciële, maar wie drinkt die nou hier) voelt het alsof je na een speciaalbiertje alsnog Schultenbräu naar binnen giet.

TLDR:
Dit keer was het festival erg leuk, genoeg ruimte tussen de barren, gezellige sfeer en kleine rijen voor het bier. Ik adviseer om gewoon losse muntjes te kopen, en geen strippenkaart. Op deze manier kan je meer van de kleine brouwerijen proeven (eigen keuze) en hoef je niet ongewenst een snack + Gulpener te drinken. Dit hele weekend is er nog feest op het Ledig Erf in Utrecht, en op zondag om 18:15 worden de drie beste biertjes bekend gemaakt!

BeoordelingBok

Comments are closed.