Dumpling Donderdag

Dumpling Donderdag

noodles 3

Dumplings: de kleine wonderen van de wereld. Je stopt ze vol met wat je lekker vindt en je krijgt iets lekkers, klein wonder toch?

Het belangrijkste van dumplings is dat ze niet te zacht zijn, maar een klein beetje een krokant laagje hebben + een fijne vulling.

Mijn dumplings zijn vet makkelijk voor iedereen. Je hoeft niet te kunnen koken om dumplings te maken, hooguit knutselmiddag  groep 3 niveau hebben.

Wat heb je nodig (4 personen)

–  2 schouderkarbonaadjes (300/400 gram)
– 2 pakjes dumplingvellen
–  paksoi (200 gram)
–  lente ui (persoonlijke voorkeur)
– 2 theelepels baksoda (nee geen bakpoeder)
– 2 theelepels Maïzena
– 2 eetlepels water
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel rijstwijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 2 teentjes knoflook
– snufje zout
– snufje peper
– klein beetje gesneden gember (optioneel)
– 100ml water

Dit haal je allemaal bij een normale toko, afgezien van de karbonaadjes en lente ui (die van mij had het teminste niet). Dit is ongeveer goed voor 50 dumplings. Denk maar zo: Dumplings zijn als pizza. Koud goed, dag erna goed, nuchter goed, dronken goed, brak goed.

Je snijdt de karbonaadjes los van het bot, en snijdt het vlees zo klein mogelijk. Als het vlees klein genoeg is, gooi je dit in een grote kom. Je snijdt dan je paksoi, lente ui en knoflook net zo klein of kleiner en deze doe je in de kom erbij. Voeg daarna alle andere ingredienten toe (behalve de 100ml water), roer het door, en laat 5 minuten staan.

Nu komt het moeilijkste deel. Je pakt een dumpling velletje en je:

– Legt het velletje midden in je hand
– Doet een klein beetje vulling in het midden
– Brengt het midden naar elkaar
– Plakt de buitenrand vast.

Pak een pan, doe wat normale olie en wat sesamolie in de koekenpan en laat de pan warm worden.

Zet het vuur daarna om naar matig. Als de pan warm is, leg je de dumplings lepeltje-lepeltje tot je rond bent. Check regelmatig of de onderkanten van je dumplings bruin beginnen te worden. Zodra ze bruin worden, giet je 100ml water erbij. Meteen de deksel erop, vuur op hoog en wachten.

Als het water verdampt is, zijn je dumplings klaar !

Eet smakelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *