Chopped Cheese

Chopped Cheese

Utrecht heeft zijn Broodje Mario, en Rotterdam is de geboorteplek van de kapsalon. Maar er zijn meer plekken in de wereld die specifieke broodjes hebben. En New York heeft een Chopped Cheese. Er is zelfs een supermooie docu over gemaakt door de gasten van First we Feast. Dit is een supermakkelijk broodje voor tussen de middag of na het stappen.

Omdat wij niet het geld hebben om even snel een retourtje Harlem te doen (niet te verwarren met Haarlem, dat lukt ons nog net) maken wij onze thuisversie.

img_5210-2

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 Zakje hamburgerkruiden
  • Tomaat
  • Ui
  • Ijsbergsla
  • Ketchup
  • Mayo
  • Geraspte Cheddar
  • Plakjes “Amerikaanse” kaas
  • Broodjes

In NY gebruiken ze iets dat ze “Hero sub” noemen. Iedereen die ons een beetje kent, weet dat we geen helden zijn in bakken. Daarom mag deze lieve dame jullie uitleggen hoe je die broodjes maakt. Als je dat nou niet wil doen (wat we ons heel goed kunnen voorstellen), haal dan semi-harde broodjes bij de bakker (niet van die gore kleffe puntjes).

Snijd je ui in stukken en rasp dan de echte cheddar in fijne stukjes. Als je nou echt heel ghetto wil zijn, kan je zelfs alleen “Amerikaanse” kaas gebruiken.
Meng dan je gehakt met een half zakje hamburgerkruiden, om het daarna rul te bakken samen met de ui. Probeer het vlees zo klein mogelijk te hakken in de pan.

img_5238Als je gehakt zo goed als klaar is, doe je eerst je geraspte cheddar over je gehakt en daarna pas je je “Amerikaanse” kaas. Laat dit nog even smelten tot een geweldige smeltmassa.

Snijd dan je broodjes door, en doe je vlees/kaas-massa op de onderkant. De bovenkant krijgt een mix van mayo en ketchup. Daarna doe je de sla en je tomaat op het broodje.

Ik weet dat het er niet uit ziet, maar het is echt een gruwelijk lekker broodje (nu ik er over nadenk zijn bijna alle lelijke broodjes superlekker). Eet smakelijk!

 

img_5264

 

img_5277-2

 

Comments are closed.