Pasta Pollo Parmesan

Pasta Pollo Parmesan

Yeeh! Een van onze favoriete recepten, het is een wonder dat het nog zo lang geduurd heeft voordat ik hem opgeschreven heb.
img_2987-1

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • 1 kipfilet
  • half blokje kippenbouillon
  • 200 ml water
  • 2 ei gelen
  • zakje Parmezaanse kaas
  • 120 gram tagiatelle
  • handje gesneden peterselie
  • bakje slagroom
  • 3 teentjes knoflook
  • zout & peper

Eerst gaan we de kip pocheren. Dit zorgt ervoor dat je kip niet uitdroogt, en je pastasaus extra veel smaak bevat. Meng 300 ml kokend water met een half bouillonblokje in een pan, en leg je kipfilet erin. Zet daarna je vuur op mid-hoog en zorg ervoor dat je kip ongeveer 10 minuten zachtjes doorkookt (vergeet niet een deksel erop te doen). Je hoeft er niet bij te blijven, dus kan je alvast rustig het water opzetten voor je pasta.

Als je kip gepocheerd is, en je een nieuw woord geleerd hebt, haal je de kip uit de pan en laat je de kip even afkoelen. Knijp dan drie teentjes knoflook uit boven de bouillon, en voeg een flinke snuf peper en de slagroom toe. Roer dit allemaal even goed door.

img_2993-1Scheid dan je eidooiers van je eiwitten. Voeg dan langzaam (lepel voor lepeltje) wat van je warme saus bij het eigeel. Door dit langzaam te doen, zorg je ervoor dat je eidooiers niet meteen stollen als je ze bij je saus doet. Als je eidooiers op temperatuur zijn gekomen, kunnen ze bij je mengsel. Zet je vuur op mid-laag en laat zachtjes doorbubbelen. Je kip is nu ongeveer afgekoeld genoeg om er mooie plakjes van te kunnen snijden.

Kook je pasta zoals je dat altijd doet, giet de pasta af, en laat de pasta nog even in de pan (zet het vuur wel uit). Voeg dan je gesneden peterselie en zoveel Parmezaanse kaas als je zelf wil toe. Giet dan de helft van de saus over de kaas heen. Doe de deksel erop en laat een minuutje staan, en voeg dan nog een keer kaas en de rest van je saus toe.

screen-shot-2016-10-31-at-13-53-07

Tada! Pasta Pollo Parmesan, pasta zoals je hem ergens anders haalt, maar dan thuis. Eet smakelijk!

 

Comments are closed.